Matt Damon egészen a kínai nagy falig megy, hogy olyan háborút találjon, aminek van értelme. A Repülő tőrök klánja rendezőjének, Zhang Yimounak új filmjében a vándort tolvajnak nézik, tömlöcbe vetik, de neki feltett szándéka, hogy harcoljon a falon áttörni akaró veszedelem ellen. Még egy kis fegyverbemutatót is tart az íjával, csak hogy megbízzanak benne a kínaiak.

A nagy fal második, magyar szinkronos előzetese bőven szolgál újdonsággal, de a szörnyeket továbbra sem mutatja meg rendesen. Igaz, a céljukat feltárja: embereket akarnak enni. Zhang Yimounak tulajdonítják azt a nagyon igaz mondást, hogy a fiúk vagy játék vonatot akarnak, vagy egy nagyszerű harcművészeti filmet elkészíteni. Ő hagyta a vonatozást, és helyette inkább minden idők leglátványosabb harcművészeti filmjét próbálta megcsinálni.

Matt Damon A nagy fal című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A lovaglásra és a nyilazásra a neves magyar lovasíjász, Kassai Lajos és csapata készítette fel Damont, amikor a színész 2015 elején Magyarországon forgatta a Mentőexpedíció című sci-fit. Matt egy egészen kivételes tehetség, és meglepően gyorsan tanul– mondta róla akkor A lovasíjász című dokumentumfilm főhőse, és az előzetesből is látszik, hogy mindkét tevékenységet sikerült meggyőzően elsajátítania az Oscar-díjas színésznek.

A produkció költségvetését 135 és 160 millió dollár közé teszik. A gyártó stúdió úgy próbálja nyereségessé tenni ezt a gigantikus vállalkozást, hogy Amerikából és Ázsiából is leszerződtettek hozzá egy szupersztárt. Matt Damon mellett a Szigorúan piszkos ügyek-ből ismert Andy Lau is feltűnik a filmben. A kék páncélba öltöztetett Jing Tianról viszont azt beszélik, hogy az ismertség és tehetség helyett inkább az döntött a kiválasztása mellett, hogy ő a Legendary Picturest tulajdonló kínai Wanda Group egyik fő részvényesének a barátnője.

A nagy fal-at 2017. január 5-én mutatják be a magyar mozikban. A fogadtatását mindenképpen figyelemmel fogjuk majd kísérni, ugyanis ettől a filmtől a keleti és az eltérő ízlésvilágú nyugati világban egyaránt kasszasikert várnak.