Ez a gyönyörű lány nem marad nyugton a boncasztalon

2016.10.12. 12:04

Az amerikai Fantastic Fest maga a mennyország a zsánerfilmek szerelmeseinek. Ezen a rendezvényen nem Oscar-esélyes alkotásokat lehet nézni, hanem csupa őrült és merész műfaji alkotást. Az idei fesztivál egyik nagy felfedezettje a The Autopsy of Jane Doe volt, amelyet 2016 egyik legijesztőbb horrorjának nevezett a Slashfilm, és amelyhez most kiadtak egy erősen korhatáros előzetest.

A JutalomJáték bemutatója miatt hamarosan Magyarországra látogató Brian Cox és az Út a vadonba című road movie-ból ismert Emile Hirsch egy apa-fiú párost játszik, akik ugyanúgy kórboncnokként dolgoznak, és egy merőben szokatlan holttestet kell felboncolniuk: az azonosítatlan nő egy idő után megmozdul. Ennek tetejébe pedig egy félig összenőtt szájú szörny is mászkál a kórház folyosóin.

Brian Cox és Emile Hirsch a The Autopsy of Jane Doe című filmbenForrás: IFC Films

Cox – aki az 1986-os Az embervadász-ban elsőként bújt Hannibal Lecter bőrébe – a The Autopsy of Jane Doe titkos fegyvere a Slashfilm szerint. Azt teszi a filmmel, amit Gregory Peck az Ómen-nel, vagy Vincent Price és Peter Cushing számtalan horrorral: felsőbb osztályba lépteti a játékával. A trollvadász-t jegyző norvég rendező, André Øvredal szerint a hullát alakító Olwen Kellynek volt a legnehezebb dolga:

„Egy fémlapon kellett napi nyolc, tíz órát feküdnie heteken át. És az egy hideg asztal volt. Kényelmetlen helyzet volt a meztelenség miatt, de ő csodálatos volt mindenkivel, és olyan a személyisége, hogy azzal mindenkit megnyugtatott.”

Olwen Kelly a The Autopsy of Jane Doe című filmbenForrás: IFC Films

A The Autopsy of Jane Doe-t december 21-tól vetítik Amerikában. Alapból azt mondanánk, hogy nem sok esély van magyarországi bemutatóra, de miután a horrorok sorozatban meglepően jól szerepeltek idén a hazai mozikban, talán ezzel a filmmel is megpróbálkozik valamelyik forgalmazó.

A The Autopsy of Jane Doe plakátjaForrás: Karen Ballard / IFC Films

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK