Darth Vader is ott figyel az új Star Wars eddigi legjobb plakátján

2016.10.13. 10:54

Felicity Jones néz vissza eltökélten a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet legújabb plakátjáról. A fiatal színésznő uralja a posztert, a testére rávetített tervrajz pedig a film történetére utal: Jyn Erso vezetésével egy lázadók által verbuvált csapat a Halálcsillag terveit próbálja megszerezni. A különítmény tagjai Jones alatt sorakoznak fel a poszteren, akik közé a Birodalom tisztjét alakító Ben Mendelsohn is elvegyült.

Moziplakát a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmhezForrás: Fórum Hungary

A legtöbb rajongót persze a jobb felső sarokban feltűnő régi ismerős, Darth Vader felbukkanása hozhatja izgalomba. A maszkot viselő, az Erő sötét oldalát képviselő Anakin Skywalker utoljára a harmadik epizód, A Sith-ek bosszúja plakátján tűnt fel tizenegy évvel ezelőtt. Tegyük azért hozzá, Vader szerepe a legnagyobb valószínűség szerint néhány jelenetre fog korlátozódni, felbukkanásánál sokkal izgalmasabb tény, hogy a Zsivány Egyes lesz az első olyan Star Wars-film, amelynek nő a főszereplője.

A jó plakát egyik ismérve, hogy bele lehet feledkezni, sok időt el lehet tölteni az apróbb részletek vizsgálatával. A Zsivány Egyes most kiadott posztere pontosan ilyen. A már sokszor látott halálcsillagos hátteret trópusi szigettel és szikrázó napsütésben álldogáló rohamosztagosokkal ellensúlyozzák.

Egy moziplakátnál mindig izgalmas kérdés, hogy ki hiányzik róla: a Jyn Erso apját játszó Mads Mikkelsent továbbra is rejtegetik a Disney marketingesei. A plakátot a legújabb előzetes előőrsének szánták, a trailer magyar idő szerint kora délután fog felkerülni az internetre, és azzal egy időben az Origo Filmklubra is.

A Zsivány Egyes december 15-én kerül a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK