Mel Gibson tíz éve nem iszik

2016.10.18. 14:46

Mel Gibson tíz éve nyúlt utoljára az üveghez. A színész-rendező az ausztrál Channel 7 Sunday Night műsorában nyíltan beszélt a botrányairól, illetve hosszú csatájáról az alkohollal. Az Anonim Alkoholistáknak tulajdonítja, hogy sikerült leszoknia az italról: „A közösség 12 lépéses programját követtem, és így tudtam józan maradni. Tíz éve vagyok józan.”

Mel Gibson a 2016-os velencei filmfesztiválon, A fegyvertelen katona világpremierén.Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A tízéves periódus előtt is többször próbálta leküzdeni szenvedélybetegségét. Volt, hogy nyolc évig nem ivott, máskor négy éven át nem ivott alkoholhoz, de mindig visszaesett. A médiáról is beszélt, kiábrándítónak nevezte, hogy miközben tíz éve józan, éves gyakorisággal jelent meg róla olyan híradás, amelyben azt állították, hogy megint részeg.

Tíz éve történt, hogy Gibson ittasan vezetett, és az őt letartoztató rendőrhöz káromkodva szólt és antiszemita megjegyzésekkel illette. 2010-ben ismét az ő botrányával volt tele a média, akkori felesége, Okszána Grigorjeva azt állította, hogy Gibson bántalmazta őt, és egy hangfelvételt is kiadott, amelyen a férje hosszú, káromkodásokkal teli dühkitörése volt hallható.

Gibson számkivetetté vált Hollywoodban, ebből a mélységből küzdötte vissza magát oda, hogy 2016-ban már nem csupán szerepel filmekben, hanem rendez is. A velencei filmfesztiválon bemutatott Hacksaw Ridge című háborús drámája az első rendezői munkája a 2006-os Apocalypto óta.

Andrew Garfield (középen) a Hacksaw Ridge című filmbenForrás: Lionsgate

 A filmnek időközben magyar címe és magyar bemutatódátuma is lett: A fegyvertelen katona cím az erőszak bármilyen formáját elutasító főhősre, Desmond T. Dossra utal, aki a 2. világháborúban megtagadta a fegyveres szolgálatot, helyette felcserként vett részt a harcokban. Gibson filmjét a tervek szerint január 12-én mutatják be nálunk. Az utolsó emberig magyar címet kapott Blood Father-re pedig még ennél is kevesebb kell várnunk, a tökös akciófilm november 17-től lesz látható a magyar mozikban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK