Megvan a Han Solo-film Lando Calrissianja

Donald Glover
Vágólapra másolva!
Donald Glover kapta meg Lando Calrissian szerepét a 2018-ban érkező második különálló Star Wars-filmben. A 33 éves színész ismerős lehet a Balfékek című sorozatból, a Magic Mike XXL-ből, vagy a Mentőexpedíció sci-fiből, aminek a forgatása idején több hetet töltött Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Alakul a Han Solo fiatalkoráról szóló második különálló Star Wars-film szereposztása. A Disney stúdió pénteken jelentette be, hogy Solót játszó Alden Ehrenreich mellé becsatlakozott Donald Glover is, aki az űrcsempész cimboráját, Lando Calrissiant fogja alakítani. A karaktert a sajtóközlemény "a galaktikus alvilág feltörekvő gazembereként" jellemzi.

Donald Glover Forrás: Liberator Music

Calrissiant két korábbi Star Wars-filmben láthattuk Billy Dee Williams megformálásában: A Birodalom visszavág-ban Felhőváros helytartójaként csapdába csalja Solót, és átadja Darth Vadernek.

Billy Dee Williams, Carrie Fisher és Harrison Ford A Birodalom visszavág című filmben Forrás: InterCom

Később megbánja árulását, és A Jedi visszatér-ben álruhában segít Luke Skywalkernek kiszabadítani a barátját Jabba fogságából. Hősiességért az ellenállás tábornokának nevezik ki, a második Halálcsillag elleni csatát a Millennium Falcon pilótafülkéjéből vezeti.

A 33 éves Donald Glover először a Balfékek című tévésorozatban vetette észre magát, amelyben négy évadon keresztül játszotta az egykori középiskolai futballsztár, Troy Barnes figuráját. 2013-ban elkezdte fejleszteni az Atlanta című saját sorozatát, aminek nemcsak a főszerepét alakítja, de forgatókönyvíróként és rendezőként is közreműködik benne.

Zazie Beetz és Donald Glover az Atlanta című sorozatban Forrás: FX

Az Atlanta szeptember elején került adásba az FX csatornán, az első részét többen nézték, mint bármelyik kábeltévés sorozat pilotját az elmúlt három évben. A szakírók is ajnározzák, a kritikákat összegyűjtő Rotten Tomatoes oldalon száz százalékon áll, és már a második évadját is berendelték.

2014 végén Glover Magyarországon forgatta a Mentőexpedíció című sci-fit, ő alakította a tudóst, akinek azt kellett kitalálnia, hogyan hozzák vissza Matt Damont a Marsról. A Magic Mike XXL-ben egy Andre nevű rapperként tűnt fel, ez a zenei műfaj az életben sem áll távol tőle: Childish Gambino művésznéven három hiphop-albumot is megjelenetetett, a Because the Internet címűt két Grammy-díjra jelölték. A jövő nyáron érkező új Pókember-filmeben is szerepelni fog.

Chiwetel Ejiofor és Donald Glover a Mentőexpedíció című filmben Forrás: InterCom

Az egyelőre cím nélküli Han Solo-filmet Phil Lord és Christopher Miller (A LEGO-kaland, 21 Jump Street) rendezi, a forgatókönyvet Lawrence és Jon Kasdan írta, az operatőr Bradford Young (Érkezés) lesz.

A forgatás 2017 januárjában kezdődik, a premier időpontja 2018. május 25-re van kitűzve. Addig még két Star Wars-filmet láthatunk a mozikban: a Zsivány Egyes-t az idén decemberben, a fő sorozat nyolcadik epizódját pedig jövő decemberben.