Till Attila filmje díjat kapott Amerikában

2016.10.22. 13:46

A chicagói filmfesztiválon tartották a Tiszta szívvel amerikai premierjét a múlt héten, és Till Attila alkotása el is hozott egy díjat a fesztivál péntek esti zárógáláján.

A magyar kerekesszékes akcióvígjáték a három éve meghalt Pulitzer-díjas chicagói kritikusról, Roger Ebertről elnevezett elismerést kapta meg, amellyel minden évben "egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját" jutalmazzák, és korábban még sosem nyerte el magyar film.

Thuróczy Szabolcs és Fenyvesi Zoltán a Tiszta szívvel című filmbenForrás: A Company Hungary

"Till Attila műfajokat ötvöző, valóban meglepő Tiszta szívvel című filmje a kerekesszékes bérgyilkosok világába kalauzolja el a nézőt" - olvasható a zsűri indoklásában. "Egy nagyon szórakoztató fekete komédia és akcióthriller, ami azzal a szenvtelenséggel különbözteti meg magát, amivel főhőseit kezeli - olyan figurákat, akiket ritkán látni a mozivásznon."

"This is a movie with cojones" - zárja az Oscar-díjra nevezett Tiszta szívvel méltatását a chicagói zsűri, ami magyarul annyit tesz, hogy

Ez egy tökös film.

A chicagói premiert követően a Tiszta szívvel-t műsorra tűzi a haifai filmfesztivál Izraelben, az ausztrál premierre az október 27-én kezdődő canberrai filmfesztiválon kerül majd sor. Az európai bemutatók sora a leideni filmfesztiválon folytatódik Hollandiában, majd a franciaországi Arras seregszemléjén november elején. A film külföldön először Franciaországban kerül moziforgalmazásba, 2017. január 25-én.

A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. A hazai mozik április végén mutatták be, azóta több mint harmincezren váltottak rá jegyet.

A chicagói filmfesztivál többi díjazottját itt tudja megtekinteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK