A béna filmek királya, Uwe Boll visszavonul. A német rendező videojátékok feldolgozására szakosodott, és rengeteg rajongó haragját kiváltotta azzal, hogy hiába dolgozhatott nagy költségvetéssel és ismert színészekkel, így is csak teljesen dilettáns adaptációkra futotta az erejéből (Alone in the Dark, BloodRayne, Postal stb.). 

Uwe Boll forgatókönyvet olvas mainzi otthonában 2004-benForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Werner Baum

Tehetségtelensége ismeretében elképesztő, hogy milyen sok neves színészt meg tudott nyerni a filmjeihez. Ben Kingsley és J.K. Simmons például elmondhatja magáról, hogy pályájuk alatt egyaránt nyertek Oscar-díjat, és játszottak Uwe Boll-filmben. Alighanem Christian Slaterhez és Michael Madsenhez hasonlóan ők is megszorultak, és jól jött nekik a pénz. 

Jason Statham (középen) A király nevében című Uwe Boll-filmbenForrás: AFP

Az 51 éves Boll nem azért hagyja abba a filmezést, mert végre ráeszmélt arra, hogy nem konyít választott szakmájához. A Metrónak adott interjújában szigorúan gazdasági indokokkal magyarázta visszalépését: „Már nem lehet pénzt keresni filmekkel, mivel a DVD- és a Blu-ray-eladások világszinten 80 százalékkal csökkentek az elmúlt három évben. Visszavonulásomnak ez a fő oka, már nem engedhetem meg magamnak, hogy filmet készítsek.” 

A német rendező visszautalt az eddigi műveire, és azt mondta, hogy egy ilyen múlttal ő nem hajlandó olcsóbb filmekre fecsérelni az erejét. „Boldogan filmeznék tovább, de gazdaságilag már nem kifizetődő” – összegezte személyes tragédiáját. Aki esetleg nem látott volna eddig semmit Bolltól, az feltétlen kattintson rá utolsó filmjének, a Rampage: President Down-nak az előzetesére

Egy bekattant veterán az amerikai elnök életére tör, majd az erdőben mészárolja le az őt elfogni akaró osztagot. A csúcspont akkor jön el, mikor eszelős hangon azt kezdi énekelni, hogy „megöltem az elnököt”. A rossz filmek szerelmeseinek a Rampage is kihagyhatatlan mókának ígérkezik.