Jövő novemberben érkezik a mozikba a Darkest Hour című történelmi dráma, amelynek főhőse Winston Churchill lesz. Az egykori brit miniszterelnököt egy híres angol színész alakítja, de a szerep kedvéért annyira átmaszkírozták, hogy a filmből kiadott első fotó alapján sosem ismertük volna fel. Nézze meg az alábbi képet, és próbáljon meg rájönni, kiről van szó! A megoldást a cikk alján találja, annyit elárulunk még, hogy egy egyszeres Oscar-jelölt, 58 éves színészről van szó, aki már számos alkalommal játszott valós személyeket.

A Darkest Hour című film főszereplőjeForrás: Focus Features

A Darkest Hour Churchill karrierjének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a második világháború elején el kell döntenie, hogy akar-e béketárgyalásokat folytatni a náci Németországgal, vagy országa inkább fegyveres erővel lépjen fel a Nyugat-Európán megállíthatatlanul átgázoló német csapatok ellen.

A filmet a Vágy és vezeklés-t és Anna Kareniná-t jegyző Joe Wright rendezi, aki tavaly hatalmasat bukott a Pán című fantasyjével, de pár hete rengeteg dicséretet zsebelt be a Fekete tükör című tévésorozat egyik részének rendezéséért. A forgatókönyvet Anthony McCarten írta, aki mostanában híres férfiak élettörténetére specializálódott: Oscar-díjra jelölték a Stephen Hawkingról szóló A mindenség elméleté-ért, illetve ő írta a hamarosan készülő Freddie Mercury-filmet is.

Churchill feleségét Kristin Scott Thomas alakítja majd, Neville Chamberlain szerepében John Hurt tűnik fel, VI. György király megformálására (őt játszotta Colin Firth A király beszédé-ben) pedig Ben Mendelsohnt kérték fel, akit legközelebb a Zsivány Egyes-ben láthatunk majd gonoszkodni.

Na, de ki van a fenti fotón?

.

.

.

.

.

Gary Oldman!

Gary Oldman két hónappal ezelőtt Las VegasbanForrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller