Scarlett Johansson úgy üt, hogy az kivédhetetlen

Páncélba zárt szellem
Vágólapra másolva!
Vasárnap debütál a neten a Scarlett Johansson főszereplésével készült Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) című sci-fi első előzetese, amiből már most megnézhetünk egy kis ízelítőt.
Vágólapra másolva!

Scarlett Johansson alakítja a Páncélba zárt szellem főhősét, az Őrnagynak szólított kiborgot, aki a Section 9 különítmény tagjaként cyberterroristák ellen küzd a jövőben (konkrétan 2029-ben, Tokióban).

Scarlett Johansson a Páncélba zárt szellem című filmben Forrás: UIP Dunafilm

Az előzetesből kiadott pár másodperces részletben egy fickó látszólag a semmiből kap egy akkora ütést, hogy rögtön szaltózik egyet a levegőben, majd kiderül, hogy Johansson figurája sózott oda neki, aki termo-optikai szerkezetváltozás segítségével álcázta magát, és vált így A mélység titka földönkívülijére hajazó, csaknem áttetsző folttá.

A Gizmodo újságírója mutatott rá, hogy ezt a jelenetet gyakorlatilag egy az egyben emelték át a Páncélba zárt szellem 1995-ös anime változatából (lásd az alábbi videóban), de ez nem jelenti azt, hogy az új film annak a remake-je lesz. Ari Avid producer pár hete kifejtette egy interjúban, hogy a forgatókönyv írói több Páncélba zárt szellem-mangából és a rajzfilm Innocence alcímű folytatásából is szemezgettek.

Vasárnap érkező előzetest két héttel ezelőtt New Yorkban már levetítették néhány újságírónak, és a Movies.com beszámolójából tudjuk, hogy az Enjoy the Silence című Depeche Mode-szám egyik remixe szól benne, illetve, hogy a leglátványosabb jelenetében Johansson testszínű és testhez álló hacukában robban be egy helyiségbe, ahol a falakon futkosva lő agyon és kalapál el egy csomó gazfickót.

A megszokottól eltérő módon a Páncélba zárt szellem-hez először öt nagyon rövid miniteasert adtak ki még szeptember végén, de volt egy lelkes rajongó, aki ezeket összevágta egyetlen 66 másodperces videóvá. Ha kíváncsi az összes elérhető mozgóképre a filmből, sokkal egyszerűbb ezt megnézni, mint ötször kattintani a hivatalos anyagokra.

A Páncélba zárt szellem 2017. március 31-én érkezik a magyar mozikba, az eklektikus szereplőgárda olyan színészeket vonultat fel, mint Takeshi Kitano, Juliette Binoche, a Gengszterkorzó-ból ismert Michael Pitt, illetve Pilou Asbæk, aki Johansson szétcsúszott pasiját játszotta a Lucy-ben.

A rendező Rupert Sanders, akinek mi kifejezetten szerettük az első filmjét, a Hófehér és a Vadász-t, de nem győzzük elégszer elmondani, hogy ha igazán zseniális dolgot akar látni tőle, akkor próbálkozzon be a Black Hole című 2006-os rövidfilmjével.