Két novemberi fesztivál is programjába választotta Bereczki Csaba Soul Exodus című zenés dokumentumfilmjét. November 10–én és 13-án a Verzión, november 19-én pedig az V. Budapesti Zsidó Filmfesztiválon premier előtt láthatják a klezmer-roadmovie-t a nézők. Mindkét rendezvényen lesz közönségtalálkozó is, utóbbin a Budapest Bár két zenésze, Kollár-Klemencz László és Farkas Róbert is jelen lesz vendégként.

Egy kocka a Soul Exodus című filmbőlForrás: Mozinet

A Soul Exodus középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. Négy amerikai születésű zenész egyfajta fordított exodusként útra kel, és Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével eljut Besszarábiába, Moldovába.

A Soul Exodus a szereplők személyes tapasztalatai, vallomásai és a zeneszövegek révén súlyos témákat feszeget, de a zenén keresztül mégis életigenlően, vidáman beszél a zsidók és a mai ember identitáskereséséről, álomszerű, könnyed marad. A film december 15-étől látható a hazai mozikban.

A Soul Exodus vetítései a Verzión

november 10., 20:15 Toldi Mozi
A vetítést követően a közönség találkozhat a film rendezőjével, Bereczki Csabával.

november 13., 16:00 Kino Café Mozi

A Soul Exodus vetítése a Zsidó Filmfesztiválon

november 19., 18:00 Kino Café Mozi
A vetítést követően beszélgetés a rendezővel, Bereczki Csabával. Moderál: Winkler Nóra. Vendégek: Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert (Budapest Bár)