Szédületesen hatásos volt a jövőre érkező új King Kong-film első előzetese, viszont az pont nem derült ki belőle, hogyan néz majd ki az óriásmajmom 2017-es verziója. A talány megoldását az Entertainment Weekly szállítja: a magazin lehozott az üvöltő gorilláról egy fotót, amin egyértelműen látszik, hogy a hatalmasra nőtt lény jóval vadabb és barátságtalanabb lesz, mint amilyennek a modernkori filmekben megszoktuk.

King Kong a Kong: Koponya-sziget című filmbenForrás: Entertainment Weekly

A Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island) rendezője, Jordan Vogt-Roberts elárulta, hogy a majom megtervezésénél visszamentek a gyökerekhez, és az 1933-as film főhősét vették alapul. King Kong megint kiegyenesedve, két lábon fog járni, a szőre pedig nem fekete, hanem barnás árnyalatú lesz, ahogy az a klasszikus feldolgozás plakátjain volt látható.

"Ő nem csak egy nagy majom, vagy nagy gorilla, hanem külön fajba tartozik. Azt a hatást próbáljuk kelteni, hogy egy magányos isten, egy morózus figura portyázik ezen a szigeten" - mondta Vogt-Roberts.

A vietnami háború idején játszódó új filmben a címbeli szigeten egy csapatnyi felfedező merészkedik a rejtélyes dzsungel mélyére, ahol zabolátlan bennszülöttek és mitikus teremtmények cserkészik be a gyanútlan katonákat és civileket. Parádés a Brie Larsont, Tom Hiddlestont, Samuel L. Jacksont és John Goodmant is felvonultató színészgárda, az előzetes lázálomszerű képsorairól pedig inkább jutott eszünkbe az Apokalipszis most hagymázas tébolya, mint egy hagyományos szörnyfilm.

A Kong: Koponya-sziget 2017. március 9-én dübörög be a magyar mozikba.