Az idei év legnagyobb magyar filmsikerét aratta a hazai mozikban A martfűi rém. A hatvanas években tevékenykedő sorozatgyilkos hátborzongató történetét feldolgozó pszichothrillerre múlt csütörtök és vasárnap között 12 599-en ültek be.

Balsai Móni és Hajduk Károly A martfűi rém című filmbenForrás: Big Bang Media

Sopsits Árpád krimije közel négyezer nézővel múlta felül a 2016-ban eddig legjobban kezdő magyar filmet, a Kern András főszereplésével készült Gondolj rám!-ot, és két és félszer annyi nézőt vonzott, mint Till Attila Oscarra nevezett Tiszta szívvel című akcióvígjátéka. A martfűi rém az elővetítésekkel együtt már 13 976 nézőnél tart. 

A legjobban nyitó magyar filmek az idén

A martfűi rém - 12 599 néző
Gondolj rám! - 8669 néző
Tiszta szívvel - 5049 néző
Kút - 4815 néző
Hurok - 4689 néző
Ernelláék Farkaséknál - 3861 néző

A martfűi rém nézettsége nem csupán az idei magyar filmek közül emelkedik ki, de az elmúlt néhány év hazai alkotásai közül is csak négy vígjáték (Coming out, Megdönteni Hajnal Tímeát, Argo 2, Dumafilm) gyűjtött be nála több nézőt az első hétvégén. 

Nagy bravúr ez egy felnőtt közönségnek szánt, tizennyolcas karikával ellátott filmtől, és biztató amiatt, hogy a magyar zsánerfilmesek mostantól vígjátékon kívüli műfajokban is bátran gondolkodhatnak, mert a jelek szerint akad rá kereslet, ha jó a termék, az időzítés és a kampány. 

Sztarenki Dóra A martfűi rém című filmbenForrás: Big Bang Media - Fotó: Szabó Adrienn

„Pont olyan izgalmas, profi és stílusos munka, amilyennek az előzetesek alapján reméltük” – írtuk lelkes kritikánkban, és alighanem sok embert pont a remekül összerakott előzetesek győzhettek meg, hogy erre a thrillerre érdemes lesz beülni, annak ellenére is, hogy ebben a műfajban csak kevés figyelemre méltó magyar film született. 

Az izgalmas krimi ígérete mellett az is bevonzhatta az embereket a mozikba, hogy egy fikciós elemekkel bővített, de valós történetet mesélt el a film. A martfűi rém az egyik leghírhedtebb magyar sorozatgyilkos, akinek az élettörténete sokak fantáziáját izgathatta az elmúlt évtizedekben. Valamint a kritikai fogadtatás is rendkívül pozitív volt, úgy tűnik, hogy Sopsits Árpád filmje a kritikusok és a nézők tetszését egyaránt elnyerte.  Biztosat persze csak az elkövetkező hetekben mondhatunk, amikor már azt is látjuk, hogy milyen arányban csökken a film nézettsége hétvégéről hétvégére, ebből pedig következtethetünk arra, hogy  mennyire kapta fel a szóbeszéd A martfűi rém-et.