A filmtörténet tele van híres rendező-színész párosokkal, Scorsese például nyolc filmet csinált De Niróval, és ötször dolgozott együtt DiCaprióval. Ugyan kevesebb publicitást kapott, de Mark Wahlberg is megtalálta kedvenc rendezőjét Peter Berg személyében, akivel hazafias témájú, valós történeteket dolgoznak fel. A túlélő-ben egy balul elsült afganisztáni katonai akciót, a Mélytengeri pokol-ban egy híres olajkatasztrófát idéztek fel, legújabb közös munkájukban pedig a 2013-as bostoni terrortámadás eseményeit rekonstruálták, illetve vegyítették fikciós elemekkel.

A Patriots Day főszereplője egy rendőrtiszt, aki a terrortámadás napján a maratonfutás útvonalát biztosította. Őt követjük majd a filmben, az ő szemszögéből láthatjuk majd a robbantások után eluralkodó káoszt és a csecsen származású testvérpár utáni hajszát. Érdekes lesz látni, hogy mennyire enged majd teret a pátosznak és a szentimentalizmusnak a film. Wahlberg karaktere arról beszél az előzetesben, hogy a szeretet és a gyűlölet csapott össze a városban

Mark Wahlberg a Patriots Day című filmbenForrás: CBS Films

2013. április 15-én két bomba robbant Bostonban, a támadásban hárman meghaltak és több mint százan megsebesültek. Az egyik elkövető elfogása közben halt meg, a másikra egy csónakban bujkálva találtak rá. A Patriots Day egy felbolydult város története is lesz, amelyben mindenki azért dolgozik, hogy a káosz megszűnjön, és a tetteseket elkapják.

Wahlberg mellett minőségi színészgárda sorakozott fel a filmben, a rendőrtiszt feleségét a Hideg nyomon miatt Bostont már alaposan ismerő Michelle Monaghan alakítja, a terroristák elfogásában John Goodman, J. K. Simmons és Kevin Bacon is segédkezni fog.

Berg és Wahlberg szorgalmasan gyártják a közös filmjeiket, a Mélytengeri pokol bemutatója csak szeptemberben volt, de máris egy újabb közös filmmel álltak elő. A Patriots Day világpremierjét november 17-én az AFI fesztiválon tartják majd, és január 13-tól lehet beülni rá országszerte Amerikában. Magyar premierről nincs információnk, de abba a ténybe bátran lehet kapaszkodni, hogy a páros eddigi munkái eljutottak a magyar mozikba.