A Trónok harca sorozat Daenerys Targaryenjeként ismert Emilia Clarke fontos szerepet kapott a Han Solo fiatalkoráról szóló második különálló Star Wars-filmben - jelentette be a produkció a Twitteren. A 2018-ban érkező film szereposztásáról eddig annyit lehetett tudni, hogy Alden Ehrenreich alakítja Solót, Donald Glover pedig Lando Calrissiant.

Emilia Clarke a Trónok harca című sorozatbanForrás: HBO

Korábban arról szóltak a hírek, hogy három afroamerikai színésznő közül választják majd ki a által alakított Solo barátnőjét, a stúdió nem hozta nyilvánosságra, hogy ezt a szerepet csípte meg végül a brit színésznő, vagy egy másikat.

A tavalyi és az idei Star Wars-film női főszerepét is brit színésznő játssza (Daisy Ridley Az ébredő Erő-ben és Felicity Jones a Zsivány Egyes-ben), tehát ezt lassan már hagyománynak lehet nevezni.

A hetedik évada előtt álló, hihetetlenül népszerű Trónok harca tette ismertté Clarke-ot, de az HBO-sorozat mellett szakított időt a mozis karrierje építgetésére is. Például Jude Law lányát játszotta a Dom Hemingway című komédiában, a Mielőtt megismertelek című romantikus drámája pedig az idei nyár nagy meglepetéssikere volt (húszmillióból készült, több mint kétszázat hozott).

Sam Claflin és Emilia Clarke a Mielőtt megismertelek című filmbenForrás: MGM

Van tapasztalata gigantikus franchise-ok terén is: ő alakította a fiatal Sarah Connort a Terminátor-sorozatot kivégző tavalyi Genisys-ben. Remélhetőleg a Star Wars-szal nagyobb szerencséje lesz.

Emilia Clarke a Terminátor: Genisys című filmbenForrás: Melinda Sue Gordon/© 2015 Paramount Pictures. All Rights Reserved./Photo Credit: Melinda Sue Gordon

Az egyelőre cím nélküli Han Solo-filmet Phil Lord és Christopher Miller (A LEGO-kaland, 21 Jump Street) rendezi, a forgatókönyvet Lawrence és Jon Kasdan írta, az operatőr Bradford Young (Érkezés) lesz.

A forgatás 2017 januárjában kezdődik, a premier időpontja 2018. május 25-re van kitűzve. Addig még két Star Wars-filmet láthatunk a mozikban: a Zsivány Egyes-t az idén decemberben, a fő sorozat nyolcadik epizódját pedig jövő decemberben.