Eleinte gyanakodva néztünk a Páncélba zárt szellem filmváltozatára, ám az első előzetes az egyik fő kételyünket máris eloszlatta: pazar látványvilágot teremtettek hozzá. Könnyen lehet, hogy nem lesz olyan újszerű, mint az 1995-ös anime, de hogy ez is egy olyan film lesz, amit moziban, a nagyvászon előtt lesz majd érdemes megnézni, az már most biztosnak mondható. Időközben elkészült az első trailer magyar szinkronos változata, az alábbi videóra kattintva nézheti meg.

Az Őrnagyot játszó Scarlett Johanssont szokás szerint Csondor Kata szinkronizálta, most már magyarul is meghallgathatjuk a főszereplő egzisztencialista eszmefuttatását. A cyborgot felügyelő tudóst Juliette Binoche játssza, a filmben feltűnik még Kitano Takesi, Michael Wincott és Michael Pitt. A cyberpunk rajzfilm élő szereplős változatát Rupert Sanders rendezte, akinek a Hófehér és a Vadász című fantasy volt az első egész estés munkája.

Scarlett Johansson a Páncélba zárt szellem című filmbenForrás: UIP-Duna Film

Remake-ről van szó, de még így is szokatlanul nagy a hasonlóság az eredeti és a hollywoodi Páncélba zárt szellem képei között. Az IGN készített egy összehasonlító videót arról, hogy teljes jelenetsorokat vettek át az animéből, és forgattak újra minimális változtatással. A testpáncélba öltözött Őrnagy zuhanása például ugyanúgy fel fog bukkanni a 2017-es filmben is.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon a teljes film mennyire mer majd elszakadni az eredeti műtől. Ezt 2017. március 30-tól lesz alkalmunk kideríteni, aznap kerül majd fel a magyar mozik műsorára a Páncélba zárt szellem.