Az utóbbi évek egy legnagyobb hazai filmsikerének, a Liza, a rókatündér-nek a rendezője várhatóan jövő tavasszal kezdi el forgatni második nagyjátékfilmjét. Ujj Mészáros Károly ismét élettársával, a Liza címszereplőjével, Balsai Mónival fog együtt dolgozni, az X. című krimi 489 millió forint gyártási támogatást kapott a Filmalaptól. Agyvérzése óta ez az első film, amiben Kulka János szerepet vállalt.

Ujj Mészáros Károly és Balsai Móni a Liza, a rókatündér című film forgatásánFotó: Mudra László

A Liza, a rókatündér című fekete komédiára közel 130 ezer néző váltott jegyet, a Filmalap fennállása óta mindössze két olyan film volt, amely ennél is több embert vonzott be a mozikba, a Csányi Sándor főszereplésével készült Coming out és a Saul fia.

Ujj Mészáros legújabb munkájában is erős vizuális világot fog teremteni, és ezúttal is sok halálesetet fog vászonra vinni, viszont most egy másik zsánerben próbálja ki magát: az X., nem vígjáték, hanem egy skandináv típusú krimi lesz.

Első filmje színészgárdájából Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs is vissza fog térni, Balsaival együtt mindhárman nyomozót alakítanak majd az X-ben. A krimi napjaink Budapestjén játszódik, ahol is egy lányát egyedül nevelő rendőrnő egy szövevényes bűnügy kellős közepén találja magát.

Ujj Mészáros KárolyFotó: Varga Ferenc - Origo
A szerelem jó véget is érhet

Az utóbbi idők legviccesebb magyar filmjét készítette el a Filmklub podcast adásának vendége, Ujj Mészáros Károly. A Liza, a rókatündér egy abszurd komédia a párkeresésről, amely nem születhetett volna meg, ha nincs egy bizonyos sonkareklám. Megtudtuk azt is, majdnem Mads Mikkelsen pattogott pucéran a gumilabdán. A stúdióban egy szerelmes rendező, aki egy kilencfarkú kulcstartót is hozott nekünk mutatóba. Hallgassa meg a beszélgetést!

A forgatás a tervek szerint már kora tavasszal elkezdődik, az X. című film várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba. 

Forrás: Filmalap