Kamaszkorunk legszebb mellei - Teresa Palmer

2016.11.25. 22:58

Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Az ausztrál színésznő a legtöbb embernek a Nicolas Cage főszereplésével készült A varázslótanoncból, vagy A negyedik című tini sci-fiből lehet ismerős, de mi az Eleven testekben zúgtunk bele, amiben visszahozott egy zombit az életbe. Örjítően szexi rúdtánca annyira meggyőzte Christian Bale-t, hogy a színész nem is gyanakodott, hogy nem egy igazi sztriptíztáncossal beszélget.

#105 - Teresa Palmer (Restraint,  Az átok 2, Knight of Cups, Bear)

A szőke ausztrál színésznő láttán még egy zombiba is visszatér az élet – ez volt a Rómeó és Júliá-t az élőhalottak világával ügyesen vegyítő Eleven testek szívmelengető tanulsága. Egy újabb nyálas tinifilmtől rettegtem, helyette egy meglepően vicces és önirónikus romantikus zombifilmet kaptam. Három éve jött ki ez a film, azóta tudom, hogy Teresa Palmerre oda kell figyelni.

Teresa Plamer az Eleven testek című filmbenForrás: Pro Video Film

Palmer karrierje egy ausztrál függetlenfilmmel, a 2:37-tel indult el, amelyben egy nemi erőszak áldozatává vált, súlyos depresszióba esett gimnazista lányt formált meg. Húszéves volt, amikor ennek a filmnek köszönhetően eljutott Cannes-ba. Nagy váltás volt ez neki, hiszen szerény körülmények között nevelkedett, gimnazistaként többek között úgy keresett pénzt, hogy a helyi bevásárlóközpontban epres sütinek öltözött be.

Teresa Palmer és Daniel Radcliffe a Fiúk a parton című filmbenForrás: Warner Independent Pictures

A 2:37 után egy másik ausztrál filmben is fontosat szerepet kapott, ráadásul egy igazi világsztárral játszott együtt: a Fiúk a parton-ban ő vette el Daniel Radcliffe szüzességét. A Restraint című thrillerrel már nem volt ekkora szerencséje, a 2005-ben forgatott filmet csak három évvel mutatták be, és akkor is csak DVD-n. A Restraint egyetlen érdekessége, hogy a törvény elől menekülő sztriptíztáncosnőt alakító Palmer többször is pucéran mutatkozik benne.

A fentebb látható részletben Stephen Moyer megigézve nézi a tükör előtt fésülködő Palmert: „Gyönyörű vagy!” - csúszott ki a száján, és ezt hallva tényleg csak bólogatni lehetett. Romantikát ebben a filmben ne keressen, szex közben arra veszi rá a sztriptíztáncosnőt a férfi, hogy beszéljen úgy, mint az eltűnt felesége, Gabrielle.

Palmer első hollywoodi produkciója Az átok 2 című horror volt, amiben egy kiállhatatlan, a gyengébbeket megalázó gimnazista lányt alakított. Ő is az átok áldozatává válik a filmben, már attól is teljesen megrémül, hogy zuhanyzás közben szőke helyett fekete hajszálak ragadnak a bőréhez. Sok más színésznőhöz hasonlóan Palmer is a pályája elején volt a legbevállalósabb: a Restraint-ben még meztelenül mászkál a fürdőszobában, Az átok 2-ban viszont már törülközőben lép ki a szekrényéhez.

Terrence Malick Knight of Cups című filmjében olyan meggyőzően táncolt a rúdon, hogy Christian Bale végig azt hitte, hogy egy igazi sztriptíztáncossal játszik együtt. Ehhez persze az is kellett, hogy a jeleneten kívül sem esett ki a szerepéből, és úgy beszélgetett a színésztársával. Bale csak hetekkel később jött rá a turpisságra, amikor meglátta Palmert egy óriásplakáton. Nézze meg a színésznő őrjítően szexi táncát, és azt, hogyan incselkedik Bale-lel a színpadról lehajolva – valószínűleg ön is elhitte volna Palmer meséjét.

2016 egy nagyon sűrű év volt a számára, Amerikában hat filmje került a mozikba az idén, köztük a Knight of Cups, a Válaszúton című romantikus dráma, illetve a Tripla kilences című kemény akciófilm. Az Amikor kialszik a fény című horror a magyar mozikba is eljutott a nyáron, amelyben Palmer megosztja ugyan az ágyát egy férfival, de arra már nem hajlandó, hogy a barátjának nevezze. Úgy fogalmaz, hogy ő egy srác, akivel összejárnak.

Legközelebb Mel Gibson A fegyvertelen katona című háborús drámájában láthatjuk a magyar moziban, amit a színésznő hazájában forgattak. Játéka nagy benyomást tett az ausztrál filmakadémiára: jelölték a legjobb főszereplőnőnek járó AACTA-díjra, amellyel minden évben az ausztrál filmművészet kiemelkedő teljesítményeit jutalmazzák.

Teresa Palmer és Andrew Garfield A fegyvertelen katona című filmbenForrás: ADS Service

Palmer jövőre valószínűleg visszavesz majd egy kicsit a tempóból, ugyanis éppen a második gyermekét várja. A férje Marc Webber színész, akit a legtöbben talán a Scott Pilgrim a világ ellen című remekműből ismerhetnek, amiben ő játszotta címszereplő srác együttesének a frontemberét, de rendezett is már három filmet, a legutóbbinak Palmer volt a főszereplője.

2014-ben született fiuknak a Bodhi nevet adták, egy évvel később a színésznő szerepelt a Holtpont totál felesleges remake-jében, amiben ugyebár szintén így hívták az egyik főhőst.

Mark Webber és Teresa Palmer október 24-én A fegyvertelen katona Los Angeles-i premierjénForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Pár évvel ezelőtt egy bizarr kisfilm kedvéért tért haza Ausztráliába. A Bear a 2007-es Spider folytatása, a korábbi filmben egy Jack nevű srác (Nash Edgerton, aki mindkét kisfilm írója és rendezője is egyben) utazott éppen valahova a barátnőjével egy kocsiban, amikor úgy döntött, egy műanyag pókkal megvicceli a lányt, ami tragikus következményekkel járt. 

A srác nem tanult a hibájából, és az új barátnőjét, akit Teresa Palmer alakít, is próbálja megviccelni. Ennél kár lenne többet elárulni a filmből, inkább csak nézzék még, legalább kétszer nagyon meg fognak lepődni.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#104 - Linda Fiorentino
#103 - Carole Buquet
#102 - Daryl Hannah
#101 - Mary Elizabeth Mastrantonio
#100 - A húsz legszebb pucérkodás magyar filmben
#99 - Kate Beckinsale
#98 - Milla Jovovich
#97 - Joan Severance
#96 - Malin Akerman
#95 - Anne Parillaud
#94 - Jessica Biel
#93 - Diane Lane
#92 - Görög Zita
#91 - Eva Mendes
#90 - Clémence Poésy
#89 - Ubrankovics Júlia
#88 - Margot Robbie
#87 - Violante Placido
#86 - Audrey Tautou 
#85 - Bordán Lili
#84 - Penelope Ann Miller
#83 - Jennifer Lopez
#82 - Olga Kurylenko
#81 - Diane Kruger
#80 - Marozsán Erika
#79 - Gwyneth Paltrow
#78 - Hámori Gabriella
#77 - Ornella Muti
#76 - Christina Ricci
#75 - Alyssa Milano
#74 - Rooney Mara
#73 - Denise Richards
#72 - Marion Cotillard
#71 - Elizabeth Berkley 
#70 - Shannon Elizabeth
#69 - Kerekes Vica
#68 - Ludivine Sagnier
#67 - Sylvia Kristel
#66 - Katie Holmes
#65 - Eva Green
#64 - Virginie Ledoyen
#63 - Patsy Kensit
#62 - Léa Seydoux
#61 - Olivia Wilde
#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates