Pont a világ egyik legnagyobb sztárjának az arcát lőtték szét

Rendes fickók
Vágólapra másolva!
Önt Robert Downey Jr. melyik idei filmjében nevettette meg a legjobban? Az Amerika Kapitány: Polgárháborúban - mondhatják most a legtöbben. Tegnap még mi is ezt mondtuk volna, de aztán jött a nagy felfedezés, hogy Vasember megformálója egy pornókirály hulláját alakította az év egyik legviccesebb filmjében. 
Vágólapra másolva!

Közeledik az év vége, szóval most már nyugodtan kimondhatjuk, hogy a Rendes fickók 2016 egyik legjobb vígjátéka. Ryan Gosling és Russell Crowe úgy adta egymás alá a lovat, amire csak a legnagyobb komikusok képesek.

Már többször láttuk a filmet, mindannyiszor könnyesre nevettük magunkat rajta, és most kiderült, hogy még mindig tartogat titkokat.

Például, hogy Robert Downey Jr. is szerepelt benne, de ezt csak a legélesebb szemű nézők szúrták ki, ugyanis Vasember megformálója egy szétlőtt arcú hullát alakított. Minket ez a tweet segített hozzá a felfedezéshez.

Ryan Gosling és Robert Downey Jr. a Rendes fickók című filmben Forrás: InterCom

A főszereplő-páros egy eltűnt lány ügyében nyomoz, és a nyomok Sid Shattuck pornókirály luxusházába vezetnek. Míg Crowe profi módon végzi a munkáját, és nem hagyja, hogy a buli eltérítse a figyelmét, addig Gosling a bárpultnál köt ki, és nemsokára már azt láthatjuk, hogy részegen gurul le a hegyoldalon.

Pocsék egy magánnyomozó, ám a szerencse mellé állt, és pont oda gurult le, ahol Shattuck gyilkosai a hullát hagyták. Ha figyelmesen megnézi a fenti videót, valóban fel lehet ismerni Robert Downey J. arcvonásait.

A holttest megtalálása csak a kezdete egy hihetetlenül vicces jelenetsornak, amelyben Gosling még az eddigieknél is nagyobb hülyét csinál magából.Teljesen bepánikol a szétlőtt arc közelségétől, értelmes hang nem jön ki a száján, csak nyöszörögni tud.

Ez a rész a legendás amerikai komikus, Lou Costello előtt tiszteleg, aki ugyanígy nem tudott megszólalni a rémülettől, ha összetalálkozott egy szörnnyel, mondjuk Drakulával, és csak nagy sokára préselte ki magából a társa nevét. Nézze meg ezt a részletet az Abbott and Costello Meet Frankenstein című vígjátékból, 2:15-nél jön a lényeg.

A folytatásban a két főhős próbálja eltüntetni a hullát, de még ekkor is főleg csak egymással veszekednek. Talán inkább jobban körül kellett volna nézni, és akkor nem a lehető legrosszabb helyre dobják a holttestet. Gyanúnk szerint ekkor már nem Downey-t cipelik, de ezt egyértelműen nem lehet megállapítani.

Miért vállalta el ezt az aprócska szerepet Hollywood egyik legjobban fizetett sztárja? A válasz a rendező személyében keresendő. Shane Black és Downey Jr. először a 2005-ös Durr, durr és csók-ban dolgozott együtt, a két filmes akkor még egy teljesen más világban élt. Alkohol-, drog- és egyéb problémáik végett Hollywood elpártolt tőlük, úgy tűnt, hogy a kilencvenes években megtapasztalt kiemelt státuszukról végleg lemondhatnak.

Shane Black és Robert Downey Jr. a Durr, durr és csók premierén a torontói filmfesztiválon 2005-ben Forrás: Getty Images/AFP/2005 Getty Images/Evan Agostini

A Durr, durr és csók nem hozott sok pénzt, de akinek volt szeme, az látta, hogy egy nagyszerű filmről van szó, és ennek a két embernek érdemes egy újabb esélyt adni. Amikor már ismét ment a szekér, akkor sem feledkeztek meg egymásról, Robert Downey Jr. elintézte, hogy Black rendezhesse a Vasember 3-at, ami több mint 1,2 millárd dollárt szedett össze a világ mozipénztáraiban. A színész felbukkanását a Rendes fickók-ban nyugodtan vehetjük az őszinte barátság jelének.