„Szóval mindenki megöregszik, és nem tehetünk ellene semmit?” – sajnálkozott Renton (Ewan McGregor) a Trainspotting-ban Sean Connery lefelé ívelő pályafutása kapcsán. Most rajta csattan az ostor: huszonegy év elteltével jövőre kerül a mozikba a brit kultfilm folytatása, ahol az első filmben megismert heroinisták és destruktív fiatalok immár deresedő halántékkal csapják szét magukat.

Jonny Lee Miller és Ewan McGregor a T2: Trainspotting című filmbenForrás: InterCom

Elkészült a T2: Trainspotting magyar szinkronos előzetese, először az Origo Filmklubon nézheti meg, ahogy Renton magyarul filozofál azon, képesek-e kitörni a körforgásból, vagy újra a régi hibákat követik el. „Függő vagy. Maradj is az. Csak kattanj rá valami másra.”

Merész dolog húsz éves kihagyással elkészíteni egy folytatást, gyökeresen megváltozott kulturális kontextusban visszahozni a régi életérzést, hitelesen ábrázolni az idő múlását: minden A pénz színé-re jut egy Tőzsdecápák: A pénz nem alszik.

Bizakodásra adhat okot, hogy ismét Danny Boyle ül a rendezői székben, aki eddig még egyszer sem vállalt folytatást, a 28 nappal később második részét is átadta másnak. Szuper hír továbbá, hogy az eredeti szereplőgárdával együtt visszatérnek az őket szinkronizáló magyar színészek is, álljon itt a teljes lista:

  • Ewan McGregor (Mark Renton) – Bartucz Attila
  • Ewen Bremner (Spud) – Janovics Sándor
  • Jonny Lee Miller (Sick Boy) – Tóth Barnabás
  • Robert Carlyle (Francis Begbie) – Földi Tamás
  • Kelly McDonald (Diane) – Roatis Andrea

A T2: Trainspotting-ot 2017. január 27-én mutatják be Nagy-Britanniában, és februárban kerül a magyar mozikba.