Jimmy Kimmel neves amerikai komikust választották a jövő évi Oscar-gála műsorvezetőjének. Kimmel először fogja betölteni ezt a tisztséget, de korábban számos nagy díjkiosztót vezetett már: az American Music Awards-ot öt alkalommal, az Emmy-gálát pedig idén és négy évvel ezelőtt is.

Jimmy Kimmel a 2016-os Emmy-gálánForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

A 49 éves humorista 2003 óta vezeti a Jimmy Kimmel Live! című éjszakai talkshowt az ABC tévécsatornán, a műsorból talán az a nyolc évvel ezelőtti vicces videó a legismertebb, amiben akkori barátnője, Sarah Silverman hozta a showman tudomására, hogy Matt Damonnal kamatyol. Erre válaszként Kimmel megcsinálta a Fucking Ben Affleck (Ben Affleckkel dugok) című hasonlóan népszerű szösszenetet.

Kimmel amúgy rendszeresen élcelődik Matt Damonon a showjában, például gyakorlatilag az összes adás végén elsüti azt a poént, hogy "Sajnos kifutottunk az időből, ezért elnézést kérek Matt Damontól...", mintha a színész minden este ott várakozna a színfalak mögött, de pont nem jutna idő a szereplésére.

Damon, ha színészként nem is esélyes jövőre Oscar-díjra (a Jason Bourne-on kívül nem játszott az idén más filmben, azért pedig csak nem fogják jelölni), de a Manchester by the Sea producereként garantáltan ott lesz a jelöltek között, ráadásul az első sorok egyikében fog ülni, így Kimmelnek lehetősége lesz egész este csesztetni a Mentőexpedíció sztárját, akivel mellesleg jó barátságot ápol.

Matt Damon és Jimmy Kimmel a 2016-os Emmy-gálánForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Az Oscar-jelöléseket 2017. január 24-én jelentik be, a díjátadó február 26-án lesz.

Amy, Natalie, EmmaForrás: InterCom / Mozinet / Freeman Film
Natalie Portman vagy Emma Stone kapja az Oscart?
Az elnökválasztás okozta sokktól egy felemelő boldogságbomba nyújthat csak menekülést Hollywoodnak, és nem lesz több balhé a színes bőrű színészek mellőzése miatt. Denzel Washington az első afroamerikai színész lehet, akit harmadjára tüntetnek ki Oscar-díjjal, a színésznőknél élesedik a Natalie Portman–Emma Stone-párharc, és a Saul fia sikere után megint esélyes egy magyar film. Három hónappal az Oscar-díjátadó előtt megtippeljük a fő kategóriák jelöltjeit és győzteseit.