Szépen teljesített a hétvégén a mozikban a #Sohavégetnemérős című romantikus komédia, a huszonéves fiatalok szerelmi botladozásaira 8 248-an váltottak jegyet, az elővetítésekkel együtt már 9 006 nézőnél tart a film.

Hartai Petra és Orosz Ákos a #Sohavégetnemérős című filmbenForrás: Színfolt Film

Az őrülten népszerű Wellhello együttes zenéjére épülő szkeccsfilmet 24 moziban kezdték el vetíteni múlt csütörtökön, és a magyar filmek között az év harmadik legjobb nyitását produkálta. Fluor Tomiék az idei felhozatalból csak A martfűi rém-et és a Gondolj rám!-ot nem tudták legyőzni, de mind Sopsits Árpád sorozatgyilkosos thrillerjét, mind pedig Kern András keserédes komédiáját jóval több kópiával indították útjára a bemutató hetében.

A legjobban nyitó magyar filmek az idén
A martfűi rém - 12 599 néző
Gondolj rám! - 8669 néző
#Sohavégetnemérős - 8 248 néző
Tiszta szívvel - 5049 néző
Kút - 4815 néző
Hurok - 4689 néző
Ernelláék Farkaséknál - 3861 néző
Cop Mortem - 3024 néző
A lovasíjász - 2 743 néző

Még szenzációsabb a #Sohavégetnemérős eredménye, ha az utóbbi évek magyar szkeccsfilmjeihez hasonlítjuk. Két évvel ezelőtt Dyga Zsombor Couch Surf-jét hiába vetítették hárommal több moziban a Wellhello-filmnél, csupán 1392 jegy fogyott rá az első négy napban. Egy évvel korábban a Szimler Bálint és Reisz Gábor nevével fémjelzett Nekem Budapest pedig csak 825 látogatót vonzott.

A #Sohavégetnemérős sikerével Fluor Tomi végre elégtételt vett a róla szóló dokumentumfilm katasztrófális bukásáért: négy évvel ezelőtt a Fluor Film-et mindössze 178 ember nézte meg a nyitóhétvégéjén.

Diaz, Fluor Tomi és Tiszeker Dániel rendező a #Sohavégetnemérős forgatásánForrás: Színfolt Film

Érdemes megjegyezni, hogy a #Sohavégetnemérős rendezőjének, Tiszeker Dánielnek köze van egy másik népszerű idei magyar mozifilmhez is, ő volt ugyanis a technikai rendezője és az egyik operatőre A lovasíjász című dokumentumfilmnek.