Emma Watson félelmetes társaságba keveredett

The Circle
Vágólapra másolva!
Emma Watson, a Harry Potter-filmek még mindig csak 26 éves sztárja az elmúlt években kezdett eltűnni a reflektorfényből, az Egy különc srác feljegyzései, a Lopom a sztárom és a Noé óta nemigen vállalt emlékezetes szerepeket, leginkább karitatív tevékenységeiről olvashattunk. Év elején bejelentette, hogy egy évre felhagy a színészettel, ám jövőre még kétfrontos támadást indít: A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változata mellett főszerepet fog játszani a The Circle (A kör) című sci-fi thrillerben, melynek most jött ki az első előzetese.
Vágólapra másolva!

Az eddig kis költségvetésű, fesztiválkedvenc indie-ket (Szárazon, The Spectacular Now) jegyző James Ponsoldt rendezte The Circle (A Kör) című filmben Watson a naiv Mae-t alakítja, aki egy Google-ra vagy Facebookra hajazó techvállalatnál helyezkedik el, amely a közjó érdekében, a világ szebbé tételéért hajlandó feláldozni az egyéni szabadságjogokat, a magánélet szentségét. A cég dolgozóinak mindent meg kell osztaniuk magukról, éjjel-nappal kamerák szegeződnek rájuk. Mígnem aztán megjelenik egy rejtélyes figura (John Boyega Az ébredő Erő-ből), aki bevezeti Mae-t a steril és fényárban úszó cégbirodalom legsötétebb titkaiba.

„A tudás hasznos. A mindentudás azonban még annál is hasznosabb” – állítja Bailey, a vállalat vezetője, egy Steve Jobs-szerű figura, akinek szerepében a szakállas Tom Hankset üdvözölhetjük. Mivel a sztár szinte csak jófiú szerepeket szokott játszani, mondhatni, ő az erkölcsösség szobra, régóta várom, hogy feszegesse az imidzse határait, és romlottabb figurákat is vállaljon. Végre teljesülhet a kívánságom, hisz a disztópiák logikáját követve nagy összegben mernék fogadni, hogy Bailey manipulatív szektavezérnek fog bizonyulni.

Tom Hanks a The Circle című filmben Forrás: EuropaCorpUS

A techológiai és digitális fejlődés árnyoldalait boncolgató szatirikus történet Dave Eggers A Kör című regényének adaptációja, mely magyarul is megjelent az Európa Kiadó gondozásában.

A spekulatív fikcióval foglalkozó SFMag oldal kritikusa ezt írta a könyvről: „[A Kör] a titok nélküli világról szól, arról az életformáról, ahol már nem léteznek privát terek. A regény elolvasása után legfeljebb az bukhat ki az olvasóból, hogy akar-e ilyen világban élni? Dave Eggers mindenesetre arra figyelmeztet, hogy ne legyenek illúzióink. Már ebben élünk.”

Emma Watson a The Circle című filmben Forrás: EuropaCorpUS

A film további szereplői Bill Paxton, Karen Gillan, Patton Oswalt, illetve Ellar Coltrane, akinek felnövését a Sráckor-ban követhettük végig. Az amerikai mozik 2017. április 28-án mutatják be, a magyarországi premier időpontja egyelőre nem ismert.

A The Circle plakátja Forrás: EuropaCorpUS