A Halálos iramban 8 előzetese lesokkolja a rajongókat

2016.12.12. 03:16

A Halálos iramban-sorozat nyolcadik részének péntek óta lehet tudni a hivatalos angol címét (The Fate of the Furious), most pedig a film első előzetesét is kiadták.

A több mint háromperces ízelítő ahelyett, hogy pár bombasztikus akciójelenettel letudta volna a rajongók kíváncsiságának felcsiholását, inkább a történetre koncentrál (persze azért hihetetlenül látványos akciók is vannak, valaki például tengeralattjáróval kapcsolódik be egy autós üldözésbe). Nem várt fordulat lendíti be az új epizód sztoriját: Dom (Vin Diesel) egy bevetés során hirtelen hátat fordít választott családjának, és a rasztásított hajú Charlize Theron által játszott cyberterrorista hatása alá kerül.

Vin Diesel a Halálos iramban 8-banForrás: UIP Dunafilm

Innentől két vonalon folyik a hajsza hősünk felkutatásáért: az agymosott zombi módjára viselkedő férfit a korábbi barátai próbálják jobb belátásra bírni, a Kurt Russell vezette kormányszerv pedig Hobbs (Dwayne Johnson) és Deckard Shaw (Jason Statham) segítségével igyekszik a nyomára akadni. A trailer legvégén a slusszpoén, hogy Dom nem (csak) ideológiai vagy üzleti okok miatt állt Theron figurája mellé, hanem a nő szexuálisan is béklyóba verte.

A hetedik részt többek között Abu-Dzabiban forgatták, a mostani epizódban Kuba adja majd a tengerparti, koktélszürcsölős helyszínt. A Karib-tenger mellett Izlandon is forgattak, jégen száguldó kocsikkal próbálják felülmúlni a felülmúlhatatlant, és az eddigieknél is hajmeresztőbb mutatványokat bemutatni.

Charlize Theron és Vin Diesel a Halálos iramban 8-banForrás: UIP Dunafilm

A korábbi részekből visszatér Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Jordana Brewster és Lucas Black, de újra láthatjuk majd Kurt Russellt, Jason Stathamet, Elsa Patakyt, illetve a hetedik részben megismert Ramsey nevű csodaszép hackerlányt, akit a Trónok harcá-ban Daenerys Targaryen szolgálóját alakító Nathalie Emmanuel játszik.

A jól ismert társaság ezúttal Scott Eastwooddal, Charlize Theronnal és Helen Mirrennel fog bővülni. Clint Eastwood fia a Kurt Russell által játszott szövetségi ügynök beosztottját alakítja, az Oscar-díjas színésznő pedig a film már említett főgonoszát, Ciphert formálja meg. Theron karakteréről azt rebesgetik, hogy a sorozat legemlékezetesebb gonosztevője lesz: hiába fog szörnyű dolgokat művelni, a nézők önkéntelenül is vonzódni fognak hozzá. Mirren szerepét titokban tartja a produkció, őt az előzetesben sem mutatják.

A Halálos iramban 8 első plakátjaForrás: UIP Dunafilm

Vin Diesel már a hetedik részről is azt mondta, hogy Oscarra fogják jelölni, és hiába nem jött be a jóslata, a Halálos iramban 8-ról is ugyanezt állítja. A filmet 2017. április 14-án mutatják be az amerikai mozik, Magyarországra egy nappal korábban érkezik a film, vagyis Diesel marketingfogásnak tűnő jóslata csak a 2018-as Oscar-gálán válhat valóra. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK