A hét elején Jimmy Kimmel éjszakai talkshow-jában kiderült, hogy Ryan Gosling csodálatos helynek tartja Budapestet, most pedig már azt is tudjuk, melyik szerinte a legjobb élelmiszerbolt Magyarországon. 

A Szárnyas fejvadász 2049 forgatása miatt öt hónapot Budapesten tartózkodó színész Návai Anikónak áradozott az Aldiról, és egy olyan mélyreható elemzést rögtönzött a bolt árukínálatáról, hogy a németországi székhelyű diszkontáruházlánc marketingosztályán most tapsikolhatnak örömükben.

A beszélgetést megnézheti a fenti videóablakban, de mivel nem feliratozták magyarul, lefordítom az egészet, mert minden szava aranyat ér. Azzal indul, hogy Návai egy doboz konyakmeggyet nyújt át Goslingnak. 

Gosling: Köszönöm.
Návai: Tudod, mi ez?
Gosling: Jófajta magyar csokoládé.
Návai: Ezt úgy hívják, hogy...
Gosling: De ezt nem az Aldiban vetted...
Návai: Nem! (védekező hanghordozással)
Gosling: ...ami a legjobb.
Návai: Az Aldi?!
Gosling: Az a legjobb élelmiszerbolt Magyarországon. Nem értesz ezzel egyet?
Návai: Nos...
Gosling: Nem? Hát jó, ne hagyd, hogy rád tukmáljam az Aldit.
Návai: Mit vásároltál ott, ami ízlett?
Gosling: Például zsemlét. Pékáruban nagyon erős az Aldi. Nagyon erős. A csokis croissant...
Návai: És mi a helyzet a húsáruval? Felvágottak...
Gosling: Bizony. Nagyszerű édességeik is vannak.
Návai: Igen?
Gosling: De minden. Az Aldi rendben van.
Návai: Kolbászok...
Gosling: Igen.
Návai: Mindet kipróbáltad?
Gosling: Igen. Öt hónapig voltam ott, úgyhogy...
Návai: Tudom.

Mivel a színész az ittléte alatt a Széchenyi István téri Four Seasons Hotelben lakott, feltehetően a Báthory utca 8. alatt található Aldi-üzletbe járt bevásárolni, mert oda az van a legközelebb. Csak azt sajnálom, hogy Gosling nem említette meg a mirelit májgombócot, mert az Aldiban szerintem az a legjobb.

Návai az Amerikában most pénteken bemutatott Kaliforniai álom című filmje kapcsán beszélgetett Goslinggal és szereplőtársával, Emma Stone-nal, és mindkettőjüket rávette arra is, hogy egy-egy jókívánságot a kamerába mondjanak magyarul. 

Amúgy az Amerikában ténykedő magyar riporternő nem most ajándékozott először ételt hollywoodi sztárnak: sosem felejtjük el például azt az esetet, amikor Robert Pattinsonnak nyújtott át egy ételhordónyi gulyáslevest, amit Kálomista Gábor producer főzött.