Mi az, ami a bűnbánatnál, az emberi lélek megtisztulásánál is fontosabb? Hát persze, hogy a foci – derül ki a Brazilok című magyar vígjáték első előzeteséből, aminek a legelején a falu labdazsonglőr katolikus papja (Bánki Gergely) megsietteti a gyónást, mivel mindjárt kezdődik a vb-döntő. A cserháti település minden lakosát elkapta a futball-láz, és ezt rengeteg ismert magyar színész felvonultatásával szemlélteti ez a vidámnak és életigenlőnek tűnő film. A trailert először az Origo Filmklubon láthatja.

A Viktória – A zürichi expressz-szel ismertté vált, mostanság az Aranyélet második évadában látható Farkas Franciskát céltáblának használja pár gyakorolni és nyerni vágyó focista az előzetesben, az ellenfél csapatát Schmied Zoltán (Konyec, Liza, a rókatündér) vezeti, mellette Dobó Kata is feltűnik egy pillanatra, illetve Gáspár Laci megmutatja magát színészként, Franciskát pörgeti, majd a céllövöldében láthatjuk lőni.

BrazilokForrás: M & M Films

A Brazilok akár egy kiábrándult szociodráma is lehetett volna a magyar vidék helyzetéről. M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor rendezőpárosa viszont könnyed stílusban, sok humorral, Kusturicát is megidézve meséli el a cigány fiatalokból verbuvált focicsapat történetét. A faluból eddig mindig egy csapat nevezett a bajnokságba, Schmied hivatali dolgozókból összeálló társasága, most viszont konkurenciájuk akadt, és ezt sokan nem nézik jó szemmel a településen.

A bajnokság tétje nagy, a győztes brigád kiutazhat Brazíliába. Ezért harcol a film tulajdonképpeni főszereplője, a kiskamasz Fingi (Lakatos Erik), aki elírt ronaldós mezben lép ki a pályára, és a meccs előtt is a focistához fohászkodik.

Farkas Franciska és Mészáros Blanka a Brazilok című filmbenForrás: M&M Film

A vígjátékban Anger Zsolt, Gryllus Dorka, Fekete Ernő, Schell Judit, Bezerédi Zoltán és Rezes Judit is felbukkan, az egyik főszerepet pedig a legutóbb a #Sohavégetnemérős-ben remekelő Mészáros Blanka alakítja, de őt meglepő módon teljesen kihagyták az előzetesből. A Brazilok jövő április 6-án kerül a mozikba.