Ryan Gosling ingujjban kávézott a Gellért fürdő medencéjében

Ryan Gosling, Gellért fürdő
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, mostanában minden napra jut egy magyar vonatkozású hír Ryan Goslingról. A Szárnyas fejvadász 2049-et pár héttel ezelőttig nálunk forgató sztár legutóbb a budapesti Aldi-boltok árukínálatáról zengett ódákat, most pedig olyan fotókat nézhetünk meg róla, amik különböző budapesti helyszíneken készültek róla, és most jelentek meg a GQ magazin legújabb számában. A Drive sztárja a belvárosban mászkál, pizsamában olvassa a Magyar Nemzetet, a Gellért fürdőben bohóckodik, illetve elmeséli, milyen volt egy hatalmas maflást kapni Harrison Fordtól.
Vágólapra másolva!

Hosszú portrét közölt Ryan Goslingról a GQ magazin januári száma. A lap riportere, Chris Heath a cikk kedvéért pár hónappal ezelőtt Budapestre látogatott, és itt beszélgetett többször is a színésszel, aki a Szárnyas fejvadász második részét forgatta akkoriban fővárosunkban. Az anyag tele van magyar vonatkozással, ezeket szedtem össze.

Ryan Gosling furcsa zajra lesz figyelmes a Magyar Nemzet olvasása közben Forrás: GQ

- Az írást illusztráló fotók három budapesti helyszínen készültek: a Gellért fürdőben, a Centrál kávéház előtt az ötödik kerületi Irányi utcában, illetve Gosling szállodai szobájában a Széchenyi István téri Four Seasonsben.

Ryan Gosling az Irányi utcában a Centrál kávéház előtt Forrás: GQ

- A Gellért fürdős képeken a színész öltönynadrágot, hózentrógert, inget és nyakkendőt visel, egyszer átázott ruhában álldogál a medencében egy csésze kávéval a kezében.

Ryan Gosling a Gellért fürdőben kávézgat Forrás: GQ

- Egy másik fotón Gosling csíkos pizsamában ejtőzik a szállodai ágyában, és úgy tesz, mintha éppen a Magyar Nemzet egyik számát olvasná. Mellette az éjjeliszekrényen két könyv ismerhető fel: az egyik a híres magyar származású fotográfusról, Robert Capáról szól, a másik Csecsődi Mária Budapest Interiors - Budapesti otthonok című kétnyelvű kötete, ami az elmúlt húsz év hazai lakáskultúrájának legjavát mutatja be.

Ryan Gosling Magyar Nemzetet olvas a szállodai szobájában Forrás: GQ

- A fotózásról készült werkfilmben látjuk Goslingot az Irányi utcában mászkálni, illetve bohóckodni a Gellért fürdőben. Például a cipőjéből locsol vizet a saját fejére, majd telefonnak használja a lábbelit.

- Van még egy fotó, amit feltehetően egy budapesti kávéházban lőttek, de annak a helyszínét sajnos nem ismertem fel. (Frissítés: A Facebook-oldalunkon felhívták rá a figyelmemet a GQ-cikk képalájában szerepel a helyszín, ami a Centrál kávéház.)

Ryan Gosling a budapesti Centrál kávéházban Forrás: GQ

- A cikkben Gosling mesél arról, hogy amikor egy verekedős jelenetet vettek fel a Szárnyas fejvadász 2049 budapesti forgatásán, Harrison Ford véletlenül igaziból bepancsolt neki egy nagyot a képébe. Amikor a stáb egyik tagja egy vödör jeget hozott, hogy Gosling azzal kezelje az arcsérülését, Ford félrelökte a színészt, és belenyomta az öklét a jégbe. Denis Villeneuve rendező is odalépett Goslinghoz, és megvilágította az incidens pozitív oldalát:

Később Ford engesztelésképpen egy üveg scotchcsal a kezében jelent meg, előhúzott egy poharat a zsebéből, öntött egy ujjnyit Goslingnak, majd elsétált a maradék piával.

Denis Villeneuve, Ridley Scott, Harrison Ford és Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásán Fotó: Stephen Vaughan - Warner Bros.

- Kiderül a cikkből, hogy Gosling anyukája is Magyarországon volt. Róla többek között azt tudjuk meg, hogy egy olyan Schwarzenegger-képet rakott ki a családi hűtőszekrényre, amin a félmeztelen akciósztár egy fehér lovon ülve szivarozott (Annie Leibovitz híres fotójáról van szó, ami 1988-ban készült a Vanity Fairbe).

- Az interjú egy része a budai Várban található Fekete Holló étteremben zajlott, ahol Mátyás király korabeli receptek alapján készült ételeket szolgálnak fel, de a holllyoodi sztár és az újságíró csak két-két csésze kávét fogyasztott ott. Amikor megkapták a számlát, a pincér - aki addig semmi jelét nem adta annak, hogy felismerte volna Goslingot - pénz helyett egy közös szelfit kért. Gosling belement.