Goldie Hawn szőke nős poénokkal tér vissza a nyugdíjból

Snatched
Vágólapra másolva!
Tizenöt évnyi kihagyás után a Snatched című vígjátékkal tér vissza a vászonra Goldie Hawn, de ez a film fogja megmutatni azt is, hogy a Kész katasztrófával főszereplőként sikeresen bemutatkozó Amy Schumer másodszor is be tudja-e rántani a mozikba az embereket. A frissen kiadott előzetesek nem sok okot adnak a bizakodásra.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztusban a Kész katasztrófa című romantikus vígjátéka miatt a sajtó Hollywood új sztárjaként üdvözölte Amy Schumert. A provokatív komikus ezt követően kihullott a rivaldafényből: Inside Amy Schumer című szkeccssorozatának legfrissebb évadja alig keltett visszhangot, leginkább ellentmondásos nyilatkozatairól cikkeztek. Új filmje, a Snatched ezen kíván változtatni, melynek előzetesét mindjárt két változatban adták közre: egy korhatáros és egy korhatár nélküli verziót lehet megnézni.

Schumert dobja a barátja, ezért a vele tervezett dél-amerikai nyaralásra inkább az anyját viszi el, aki nemhogy a komfortzónájából, de még az otthonából sem nagyon lép ki. A két nőnek eleinte még csak az a legnagyobb gondja, hogy mennyi naptejet kenjenek magukra, ám csakhamar a fülledt dzsungelben menekülhetnek emberrablók elől.

A Snatched azzal büszkélkedhet, hogy az anya szerepére sikerült megnyerni Goldie Hawnt, aki a 2002-ben bemutatott Örök lányok című vígjáték óta most állt először kamerák elé. Ez a potens párosítás elvihet a vállán egy vígjátékot, ám az előzetes elég lelombozó: a komikusnak szánt szituációk elcsépeltek, ugyanazok a kínos humorra építő poénok ismétlődnek, amiket kismillió filmben és sorozatban elhasználtak.

Úgy tűnik, hogy Schumer rááll a Melissa McCarthy-féle harsány nevettetésre, csak szőke nős változatban; erre utal, hogy a forgatókönyvet Katie Dippold írta (Női szervek, Szellemirtók). A korhatáros előzetesben így elő is kerülnek a testnedvek, Goldie Hawn egy félrehallás miatt azt hiszi, bálnaspermát itatnak vele, Schumer meg az alsó tájékát törölgetve kerül kompromittáló helyzetbe. Az sem jó előjel, hogy Schumer gyenge pontja a faji humor szokott lenni, és az előzetes nem győzött meg róla, hogy el tudja kerülni az etnikai sztereotípiák csapdáját.

Goldie Hawn és Amy Schumer a Snatched című filmben Forrás: 20th Century Fox

A Snatched-et 2017. május 12-én mutatják be az amerikai mozikban, a tengerentúlon azon a hétvégén esedékes anyák napjára időzítve. Magyar bemutatóról még nincs információnk.

Ez a nagyszájú csaj a legviccesebb most

Amy Schumerrel nagyon meglódult a szekér. Az amerikai komikus nálunk jóformán teljesen ismeretlen, a magyar nézők kilencvenkilenc százaléka a Kész katasztrófában találkozhat vele először, hazájában viszont néhány év alatt nagybetűs sztárrá, kulturális ikonná nőtte ki magát. Utánajártunk, mitől olyan vicces a felkapott humorista.