Nézze meg az új Alien-film első előzetesét!

2016.12.25. 07:52

A Prometheus-szal ellentétben az Alien: Covenant már ízig-vérig Alien-film lesz – ez a legfőbb tanulsága a horrorhoz kiadott első előzetesnek. Halálra rémült emberek küzdenek az életükért, véres és kegyetlen, és még egy régi ismerős is tiszteletét teszi benne. Ridley Scott a rajongók kedvében járt, és rögtön megmutatta a xenomorph életciklusának mindhárom állomását. Vagy úgy is mondhatnám: a rendező ajándékként egy alien-tojást helyezett el a karácsonyfánk alá.

A Prometheus folytatásában a Covenant nevű űrhajó egy addig ismeretlen bolygón száll le. A legénység megtizedelődését egy helyi gombafaj spórája által okozott fertőzés indítja el, aminek közele lehet az előző részben látott fekete trutyihoz. A Covenant-et a Prometheus-szal legnyilvánvalóbb módon Michael Fassbender személye kapcsolja össze, aki ezúttal kettős szerepben lesz látható. Egyrészt ő játssza az előző részt túlélő, erre az ismeretlen bolygóróra eljutó androidot, de ő formálja meg a Covenant űrhajó androidját is.

Katherine Waterston az Alien: Covenant című filmbenForrás: InterCom

Az előzetes alapján az új film felépítése szoros rokonságot mutat A nyolcadik utas: a Halál-ban látottakkal. Adva van egy összeszokott legénység, akik a tudtukon kívül halálos veszedelmet cipelnek fel az űrhajójukra, és miközben egyre-másra hullnak el az emberek, egy hős is megszületik, akit most a Legendás állatok és megfigyelésük női főszereplője, Katherine Waterston játszik.

Billy Crudup formálja meg az űrhajó kapitányát, az ő fejére csavarodik rá az arctámadó. Számos füves vígjáték szereplője, Dannyi McBride egészen sokáig életben maradhat majd a filmben, az előzetesből kiderül ugyanis, hogy Waterstonnal együtt kommandózik az űrhajó folyosóin. Az elején Amy Seimetz ítéli halálra azzal Carmen Ejogót, hogy nem nyitja ki az ajtót, és egy térben hagyja a társát az átalakulóban lévő szörnnyel.

Fontos hiányzói is vannak az előzetesnek, nem tűnt fel benne az előző rész főhőse, Noomi Rapace, illetve Daniels (Katherine Waterston) férjét, James Francót is hiába keressük benne. A trailer alapján Ridley Scott visszatért a sorozat gyökereihez, és ismét az a legfőbb célja, hogy rettegést, bénító erejű félelmet idézzen elő bennünk. Kifejezetten ígéretes, amit eddig láttunk, de vajon mit fog hozzáadni a sorozathoz az Alien: Covenant?

Képkocka az Alien: Covenant című filmhezForrás: InterCom

Ez még csak az első előzetes, biztosra veszem, hogy több meglepetést is tartogat a film. Az Alien-sorozat legújabb részét, amely a Prometheus és A nyolcadik utas: a Halál között játszódik időben, május 19-tól lesz látható az amerikai mozikban - a magyar premierre is minden bizonnyal sor kerül május közepe táján.