Carrie Fisher előre megírta a saját nekrológját

2016.12.27. 21:49

Bár Carrie Fishert a legtöbben Leia hercegnő szerepéről ismerik a Star Wars-filmekből, éppoly jelentősnek számít az írói munkássága is. Három memoárjában és négy regényében szellemesen, nagyfokú öniróniával mesélt mind fiktív szereplőkről, mind saját magáról, és nyíltan vallott olyan témákról, mint a mániás depresszió, a drogfogyasztás, vagy a hollywoodi színésznőkre erőltetett testkép és szépségideál abszurditása.

Carrie Fisher a Csillagok háborújához készült promóképenForrás: InterCom

Írásaiban sokat foglalkozott a halandósággal is. A Wishful Drinking című, 2008-as, egyszemélyes előadói estjének anyagából adaptált önéletrajzában szerepel egy Star Warsos anekdota, melynek kapcsán Fisher megírta, hogyan szeretné, ha majd búcsúztatnák, remek humorérzékről téve tanúbizonyságot.

Carrie Fisher a Csillagok háborúja című filmbenForrás: InterCom

A memoárból vett részletben, amit saját fordításban közlünk, a színésznő az Egy új remény forgatásáról oszt meg egy sztorit, amelyben George Lucas nonszensz kifogással áll elő Leia hercegnő jelmezével kapcsolatban:

„Emlékeznek a fehér ruhára, amit a filmben hordtam? George (Lucas, a film rendezője - a szerk.) a forgatás első napján odajött hozzám, végigmérte a ruhát, majd kijelentette:

– Ez alatt nem viselhetsz melltartót.

– Oké, hallgatlak – feleltem. – Miért nem?

Mire ő:

– Mert... az űrben nincs alsónemű.

Teljes meggyőződéssel közölte! Mint aki felment az űrbe, körülnézett, és sehol nem látott egy árva melltartót vagy bugyit sem.

Carrie Fisher a Csillagok háborúja című filmbenForrás: InterCom

Aztán megmagyarázta.

– Az űrben súlytalanság lép fel. Az ember teste kitágul, a melltartó azonban nem, úgyhogy megfojtana a saját fehérneműd.

Hát, szerintem ebből pazar nekrológ születne. Mondom is mindig a fiatalabb évjáratú barátaimnak: nem számít, hogyan fogok meghalni, az a kérésem, hogy a sajtó majd úgy közölje a hírt, hogy holdfényben, fulladással, a saját melltartóm által ért a halál."

Rajtunk ne múljon: Carrie Fishert hatvanéves korában fojtotta meg a melltartója. Nyugodjék békében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK