Carrie Fisher ezért kapta meg Leia hercegnő szerepét

2016.12.27. 23:04

A kedden elhunyt Carrie Fisher az Amerikában 1977. május 25-én bemutatott Csillagok háborúja című filmmel egy csapásra világhírűvé vált (a magyarországi mozipremierre egészen 1979. augusztus 16-ig kellett várni).

Mark Hamill, Carrie Fisher és Harrison Ford a Csillagok háborúja című filmbenForrás: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

A forgatás idején még csak 19 éves színésznő korábban mindössze egyetlen filmben, a Warren Beatty főszereplésével készült 1975-ös Sampon-ban tűnt fel, Leia hercegnő ikonikus szerepét castingon nyerte el. Az alábbi videóban megnézheti a meghallgatás egyik részletét, amelyben Harrison Forddal együtt adja elő Fisher azt a jelenetet, amelyben Leia elmagyarázza Han Solónak a lázadók tervét a Halálcsillag megsemmisítésére.

Szembetűnő, hogy a castingon Fisher még jóval természetesebben, szélesebb gesztusokkal, nagyobb hangulatváltásokkal játszotta Leiát, mint ahogy a kissé karót nyelt hercegnőt a filmben megismertük, illetve itt még nem használja azt a halvány brit akcentust, ami később a figura egyik jellemzője lett.

Fisher közel negyven évvel később, a The Princess Diarist című memoárjában árulta el, hogy a Csillagok háborúja forgatása alatt viszonyt folytatott a nálánál 14 évvel idősebb Forddal. Egy hónappal ezelőtt Terry Gross Fresh Air című rádióműsorában így mesélt erről a harmonikusnak véletlenül sem nevezhető kalandról:

"Harrison nem a legmelegszívűbb ember. Nehéz vele kapcsolatot teremteni, fogalmazzunk így. Nem sokat beszél, én meg nagyon extrovertált vagyok... olyanok voltak a beszélgetéseink, mintha csak az egyik fél lett volna jelen. Nem én választottam őt. Még ahhoz sem volt merszem, hogy belezúgjak akkor. Azt gondoltam, nem ugyanabban a súlycsoportban vagyunk, ha egyáltalán gondoltam valamit. Sokkal idősebb volt, mint én, valamint nős."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK