Carrie Fisher halálával rengeteg pénzt keresett a Disney

2017.01.02. 15:32

Minden idők egyik legnagyobb kártérítési összegét, 41 millió dollárt (12 milliárd forintot) könyvelhet el a Star Wars-filmeket gyártó Disney filmstúdió, amely bebiztosította magát arra az esetre, ha a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher nem tudná eljátszani szerződésben vállalt szerepét.

Carrie Fisher és Harrison Ford Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

Az Insurance Insider üzleti magazin beszámolója szerint a Disney a londoni Lloydsnál kötötte a biztosítást, amely kárpótolja a veszteségért a stúdiót, ha Fisher nem szerepel az új Star Wars-trilógia mindhárom epizódjában. Az üzleti magazin emlékeztetett arra, hogy a filmes szakmában nem szokatlan, hogy a stúdiók biztosítást kötnek a filmek sztárjaira.

A színésznő, aki hosszú idő után a 2015-ben bemutatott Star Wars - Az ébredő Erő című epizódban játszotta el ismét Leiát, december 23-án egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőn szívrohamot kapott, pár nappal később meghalt. A stúdió bejelentése szerint Fisher még leforgatta a jeleneteit az idén decemberben mozikba kerülő nyolcadik epizódhoz, de a kilencedik rész felvételei még nem kezdődtek el.

A Disney egyelőre nem nyilatkozott arról, hogyan pótolja Leia hercegnőt a kilencedik epizódban, amelynek történetében állítólag fontos szerepe lett volna. A pár hete mozikba került Zsivány Egyes-ben például az 1994-ben elhunyt Peter Cushing nyújthatott színészi alakítást a síron túlról - CGI-technika segítségével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK