Egyre több színész csatlakozik a 2018-ban érkező Han Solo-filmhez. Az már hónapok óta tudható, hogy Alden Ehrenreich játssza a csempész fiatalkori énjét, Lando Carlissiant Donald Glover formálja meg és Emilia Clarke is fel fog tűnni a filmben, aki a Terminátor-univerzumból jött át a Star Wars-ba. A Variety úgy tudja, hogy a Disney tárgyalásokat folytat Woody Harrelsonnal Han Solo mentorának a szerepére, és ő az első választása a stúdiónak.

Woody Harrelson A majmok bolygója: Háború című filmbenForrás: InterCom

A Star Wars-filmek tele vannak mentorokkal, a leghíresebb közülük Obi-Wan Kenobi, aki Anakint és Luke Skywalkert is oktatta az Erő használatára. Han Solo persze egy másik típusú tanítómestert kíván meg: nála pont kizáró tényező a Jedik erkölcsi feddhetetlensége, hiszen a csempészethez nagy adag csibészség szükséges. Woody Harrelson mindig is ellentmondásos alakokat formált meg, nagyszerű választásnak tűnik Han Solo simlis mentorának. Látványos kiborulásokat, az emberek becsapásának művészi szintre való emelését várjuk tőle.

Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) és Han Solo (Harrison Ford) a Csillagok háborúja című filmbenForrás: InterCom

Harrelsonnak már volt egy hasonló szerepe, Az éhezők viadalá-ban Jennifer Lawrence-t oktatta a túlélés fortélyaira, és közben gyakran nézett a pohár fenekére. Az amerikai kritikusok legutóbb a The Edge of Seventeen című tinifilmben nyújtott alakítását dicsérték, gimnáziumi tanárként próbált segíteni a kamaszproblémákkal küzdő Hailee Steinfeldnek. Idén A majmok bolygója: Háború-ban fog felbukkanni kopaszra borotvált, a majmok kiirtásáért fáradozó katonaként.

Az egyelőre cím nélküli Han Solo-film premierét 2018. május 25-re tűzték ki, pár napja azonban felröppent egy pletyka, hogy Az ébredő Erő-höz és a Zsivány Egyes-hez hasonlóan ezt is inkább decemberben mutatnák be. Mi nem bánnánk a fél éves csúszást, már megszoktuk, hogy a karácsony Krisztus születése mellett a legújabb Star Wars-film eljövetelét is jelenti.