Meryl Streep megható dalt énekelt Carrie Fisher búcsúztatóján

2017.01.06. 11:53

Carrie Fishert és édesanyját, Debbie Reynolds-t pénteken temetik el a Los Angeles-i Forest Lawn Memorial Parkban. A temetést csütörtökön egy zártkörű megemlékezés előzte meg a színésznő Beverly Hills-i házában, ahol Meryl Streep Fisher kedvenc dalát, a Happy Days are Here Again-t énekelte. A ceremóniáról a People magazin közölt részleteket.

Shirley MacLaine, Carrie Fisher és Meryl Streep 2012 júniusában az AFI-gálánForrás: AFP

A két színésznő barátsága hosszú évekre nyúlik vissza, Streep játszotta el az 1990-es Képeslapok a szakadékból című film főszerepét, amelynek Fisher írta a forgatókönyvét saját önéletrajzi könyve alapján, és egy drogfüggőségből felépülő színésznő történetét meséli el. A főszereplő édesanyját, akit részben Debbie Reynoldsról mintázott Fisher, Shirley MacLaine formálta meg.

A Leia hercegnőként ismertté vált színésznő rendszeresen szervezett bulikat a Beverly Hills-i otthonában. Lánya, Billie Lourd azt szerette volna, ha „utoljára még összegyűlnek a nagyszobában azok az emberek, akiket az anyja szeretett”.  A vendéglistán 125 név szerepelt, családtagok, barátok, köztük sok híres hollywoodi színész és rendező.

A megemlékezés ismertebb résztvevői:

  • Meg Ryan
  • Richard Dreyfuss
  • Candice Bergen
  • George Lucas
  • Gwyneth Paltrow
  • Stephen Fry
  • Meryl Streep

„A rendezvényről egyedül Carrie és Debbie hiányzott” – nyilatkozta egy barát a People magazinnak, aki számos bulin részt vett a házban. „Debbie a sarokban ült volna, és mindenki odament volna hozzá kifejezni a hódolatát. A legnagyobb sztárokat is lenyűgözte. Carrie, ha még élne, mezítláb sétálgatott volna egy dobozos kólával a kezében. Ügyelne, hogy mindenki jól érezze magát, és a világ legviccesebb történeteivel szórakoztatná a vendégeket.”

Carrie Fisher, Debbie Reynolds és Billie Lourd egy 2015-ös díjkiosztónForrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

Streep a Happy Days Are Here Again eléneklésével adózott Fisher emlékének, az egyik résztvevő elmondása szerint a végén már mindenki együtt énekelte a dalt, amelyet az idők során számos feldolgozásban hallhattunk. A lenti videóban Barbra Streisand és Judy Garland adja elő. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK