A hét díjat besöprő Kaliforniai álom lélegzetelállító nyitójelenetét idézte meg Jimmy Fallon műsorvezető egy rakat hollywoodi sztár közreműködésével a 2017-es Golden Globe-gálán. A teljes, előre rögzített kisfilmet megnézheti az alábbi videóablakban. 

A házigazdával együtt dalol Nicole Kidman és Amy Adams is, az utóbbi mögött védőruhás alakok jelennek meg az Érkezés-ből. John Travolta lenyomja a híres mozdulatát a Szombat esti láz-ból, Evan Rachel Wood a Westword-béli jelmezében ropja, a Trónok harcá-ban Jon Snow-t alakító Kit Harington feltámad egy limuzinban (ezt a kis részletet Angliában vették fel a színésszel, akit a kisfilm rendezője Skype-on instruált), a Stranger Things gyerekszereplői rapelnek, még a sorozatban sokak bánatára elhunyt Barb is kapott egy magánszámot. 

Váltás után Fallon klimpírozik egy részletet a City of Lights című betétdalból, Ryan Reynolds ekkor átköp a szájába egy mentolos cukrot, majd megjelenik előbb Tina Fey, aztán Justin Timberlake, akivel a műsorvezető a felhők között keringőzik. 

A Kaliforniai álom-ban a hatperces nyitójelenet látszólag egyetlen snittben szerepel, de igazából három rövidebb felvételt fűztek össze észrevétlenül. A jelenetben a reggeli csúcsforgalomban rostokoló autósokat látunk, akik a film zeneszerzőjének, Justin Hurwitznak az Another Day of Sun című számának taktusaira sorban kiszállnak a kocsijukból, és táncra perdülnek. 

Egy kocka a Kaliforniai álom nyitójelenetébőlForrás: Freeman Film

A film nyitányát két napig forgatták a Los Angeles-i 105-ös és 110-es autópálya összekötő szakaszán, csak ezt a részt zárták le, a többi sávban háborítatlanul ment a forgalom. A kamera a felvétel nagy részében egy darun tartózkodott, csak az utolsó két percben szállt le onnan egy steadycammel felszerelt operatőr. 

A táncosokat Mandy Moore koreográfus hónapokig készítette fel erre a számra, de a Golden Globe-kisfilm koreográfiáját is ő alkotta meg. A Kaliforniai álom harminc táncosából huszonhét tűnik fel a kisfilmben.