Egy hónappal a többiek előtt láthatja az új Wolverine-filmet

2017.01.10. 19:14

Nagyon várja már 2017 első szuperhősfilmjét? Van egy jó hírünk. A Logan-t március 2-án mutatják be a magyar mozik, de ha elutazik Berlinbe, akkor majdnem egy hónappal a többiek előtt láthatja a filmet. A Logan világpremierjét a február 9. és 19. között megrendezésre kerülő berlini filmfesztiválon tartják, ahol nem csak az akkreditált újságírók és meghívott vendégek mozizhatnak (mint mondjuk Cannes-ban), hanem bárki jegyet válthat a vetítésekre. Tehát, aki igazi rajongónak vallja magát, már most elkezdheti bogarászni a fapados légitársaságok kínálatát.

Hugh Jackman a Logan című filmbenForrás: InterCom

A Logan tudatosan próbál különbözni a többi szuperhősfilmtől, és ebbe a koncepcióba remekül illik, hogy egy főként művészfilmeknek helyt adó, nagy presztízsű fesztiválon mutassák be. James Mangold rendező egy felnőtteknek szóló film létrehozását tűzte ki célul, amely intenzív akciójeleneteket is tartalmaz. Hugh Jackman eddig kilencszer játszotta el a mogorva szuperhőst, ez lesz az utolsó Wolverine-filmje.

A Logan mellett több másik versenyen kívüli bemutatót is bejelentett most a Berlinale. A német fővárosban lesz például a világpremierje a Csavard be, mint Beckham rendezője, Gurindher Chadha a legújabb filmjének, a Viceroy’s House-nak is, amelyben Gillian Anderson India utolsó brit alkirályának a feleségét játssza, és a nemrég elhunyt Om Puri is szerepel benne.

Hugh Bonneville és Gillian Anderson a Viceroy's House című filmbenForrás: Pathe

Álex de la Iglesia nevéhez olyan spanyol kultfilmek fűződnek, mint A fenevad napja, a 800 golyó és az Egy őrült szerelem balladája, legújabb, El bar című alkotásában egy focicsapatnyi idegen ember ragad be egy kocsmába, miután az utcákon elszabadul a pokol.

A Stellan Skarsgård és a németek egyik legnagyobb női sztárja, Nina Hoss a főszereplője A bádogdob-ot jegyző Volker Schlöndorff legújabb alkotásának, a versenyprogramban szereplő Return to Montauk-nak, amelyben huszonhat évvel a Homo Faber után ismét egy Max Frisch-regényt dolgozott fel a rendező. Levetítik a Trainspotting második részét is, egy hónappal a magyar, március 2-i premier előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK