Megviseli az embert a mozis ámokfutóról szóló film előzetese

2017.01.10. 15:30

2012 júliusában a huszonnégy éves James Holmes tizenkét embert megölt, és hetvenet megsebesített A sötét lovag: Felemelkedés éjféli vetítésén. A vészbejáraton keresztül lépett be a terembe, több gázgránátot is eldobott, majd véletlenszerűen tüzelt a menekülő emberekre. A Dark Night című dráma ezt az esetet dolgozza fel, hat fiatal életét követhetjük benne egy napon keresztül napfelkeltétől éjfélig. 

Az előzetes kertvárosi fiatalok hétköznapjaiba avat be: gördeszkáznak, számítógépes játékkal múlatják az időt, moziba készülnek. Alig történik valami említésre méltó dolog az ízelítőben, mégis iszonyatos feszültség sugárzik a képeiből, hiszen a bemutatott fiatalok egyike mészárlásra készül. Borzasztó belegondolni, hogy a moziteremben ülő, mit sem sejtve a telefonjukat nyomkodó nézők pár perc múlva mit fognak átélni. 

Egy kocka a Dark Night című filmbőlForrás: Cinelicious Pics

Tim Sutton rendező amatőrökkel játszatta el filmje szereplőit, a Dark Night-ot a tavalyi Sundance fesztiválon mutatták be, azóta sok más fesztivált is megjárt, például Velencébe, Bécsbe és Szalokinibe is eljutott. 

A film február 3-tól lesz látható Amerika nagyvárosaiban, magyar premierre nem látunk esélyt, de valamelyik hazai fesztiválon, a Titanicon vagy a CineFesten feltűnhet a film. 

A Dark Night című film plakátjaForrás: EW

KAPCSOLÓDÓ CIKK