Gemma Arterton a férfiak világában próbál boldogulni

2017.01.16. 14:00

A háború furcsa dolgokat eredményez. A Their Finest főhősnője titkári állásra jelentkezik a negyvenes évek Londonjában, mégis forgatókönyvíróként számítanak rá, valószínűleg azért, mert a férfiak többségét besorozták katonának. Néhány napja nyilatkozta Natalie Portman, hogy nem hisz abban, hogy a férfiak vagy a nők jobban vagy kevésbé lennének alkalmasak bizonyos szakmákra. Sajnos még ma is sokan vitatják ezt az állítást, a Their Finest viszont hitet tesz mellette, most megnézheti az előzetesét. 

Arterton először Bond-lányként vált ismertté, de azóta számos más, komolyabb szerepben bizonyította tehetségét: emlékezetes alakítást nyújtott a Tamara Drewe-ban, a Gemma Bovery-ben, legutóbb a Kiéhezettek című remek zombifilmben volt látható a magyar mozikban. 

Gemma Arterton a Their Finest című filmbenForrás: EuropeCorp

A Their Finest-ben egy céltudatos fiatal nőt alakít, akinek többszörösen is nehéz dolga van. Nem elég, hogy egy fontos, a harci morál erősítését megcélzó film megírását bízták rá, még azért is küzdenie kell, hogy nő létére elfogadják őt a filmiparban. Az előzetes egyik legviccesebb pillanatában az excentrikus mozisztárt játszó Bill Nighy biztosra veszi, hogy egy rajongóval van dolga, és autogramot ad neki a forgatáson, az fel sem merült benne, hogy a film írója szólt hozzá.

A Their Finest-et a kitűnő ízlésű Lone Scherfig rendezte, a Wilbur öngyilkos akar lenni és az Egy lányról után ismét bizonyíthatja, hogy a finom humort remekül tudja ötvözni a drámával. Én már önmagában a dunkerque-ös poén miatt kedvet kaptam a film megnézéséhez. A Their Finest-et április 21-én mutatják be az angol mozik, magyar bemutatóról nincsen tudomásunk.