Nézze meg, mit tesz Csubakka, ha úgy igazán bepöccen!

2017.01.17. 10:31

Az 1977-es Egy új remény-ben azzal ijesztgette Han Solo C-3PO-t, hogy a dühös vukik hajlamosak kitépni a másik karját. Nem egészen negyven év múlva, Az ébredő Erő-be kis híján bekerült egy ilyen jelenet, de végül csak extraként kapott helyet a film mellett.

A legvalószínűbb, hogy a durvasága miatt döntöttek ennek a résznek a kivágása mellett. Vér ugyan nem folyik, de mégiscsak letépi valakinek a kezét Csubakka (Peter Mayhew). Rey (Daisy Ridley) egy régi ismerőssel akad össze Maz Katana bárjában, a Simon Pegg által eljátszott Unkar Plut fenyegeti őt, ő volt az, akitől Rey és Finn ellopta a Millennium Falcont. A konfliktust Csubakka oldja fel a lehető legegyszerűbb módon.

Csubakka és Harry herceg Az ébredő Erő forgatásánForrás: AFP/Adrian Dennis

A végtagok elvesztésének motívuma amúgy az egész sorozaton végigvonul, így annyira nem lett volna meghökkentő, ha ez a jelenet bekerül a filmbe. A leghíresebb példa alighanem A birodalom visszavág végén esik meg, amikor Darth Vader levágja a fiának a kezét. Az összes végtagcsonkolást ebben a videóban követheti nyomon, magam is meglepődtem, milyen sok van belőlük. Ez történik, ha valaki fénykarddal harcol.

Legközelebb december közepén láthatunk új Star Wars-filmet a moziban, a nyolcadik epizód december 14-én fog debütálni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK