Kevesebb mint egy év választ már el minket a decemberi bemutatótól, nagyon itt volt már az ideje, hogy elárulják a Star Wars nyolcadik epizódjának címét. Angolul így hangzik: Star Wars: The Last Jedi 

A magyar cím feltehetőleg Star Wars: Az utolsó Jedi lesz. 

Szinte biztos, hogy az alcím a rejtőzködő Luke Skywalkerre (Mark Hamill) utal, akit egy sziklás szigeten talált meg Rey (Daisy Ridley) a hetedik epizód végén, és akinek Yoda ezt mondta A Jedi visszatér-ben: „Ha én elmegyek, az utolsó Jedi te leszel. Az Erő átjárja a családodat. Add tovább, amit tanultál!”

Ez egyben azt is jelentheti, hogy a nyolcadik epizódban már jóval nagyobb szerepet fog kapni Luke, aki Rey-ből próbálhat majd Jedit faragni. 

Adam Driver és Daisy Ridley a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

Állítólag Leia hercegnő megformálója, Carrie Fisher is többet szerepel a nyolcadik epizódban. A színésznő december 27-én hunyt el, halála előtt már az összes olyan jelenetet felvették, amelyben a forgatókönyv szerint jelenése volt. Felröppentek olyan pletykák, hogy a kilencedik epizódban digitálisan támasztják fel Fishert, de ezt később a Disney cáfolta. 

Carrie Fisher a Star Wars: Az ébredő ErőbenForrás: Fórum Hungary

A nyolcadik Star Wars-filmet december 14-től játsszák a magyar mozik.