Mit csinált Carrie Fisher Magyarországon a rendszerváltás után?

2017.01.24. 13:03

A tavaly év végén elhunyt Carrie Fisher vízumokkal és pecsétekkel teli útlevelét árverésre bocsátották az eBay-en – vette észre a 444 a Business Insider cikke nyomán. Az 1983-ban készített, 1993-ig érvényes okiratból kiderül, hogy Leia hercegnő megformálója szeretett utazni, és sok egyéb hely, például Ausztrália, India és Nepál mellett Magyarországon is járt.

Carrie Fisher útlevélfényképe 1983-bólForrás: eBay lekoycollectibles

A Magyar Népköztársaság által kiadott vízum 1600 forintba került, és 1990. július 12-ig tartózkodhatott vele nálunk. Utazásának célja nem ismert, annyi tudható, hogy pont előtte forgatta a Magyarországon is népszerű Házinyúlra nem lövünk című vígjátékot Los Angelesben, majd augusztusban már Minnesotában tartózkodott a Szűnj meg, Fred! forgatásán. 1990-ben több európai országba is elutazott, van pecsétje Franciaországból és a londoni Heathrow repülőtérről is.

Magyar vízum Carrie Fisher útlevelébenForrás: eBay lekoycollectibles

Magyarországra meglepő módon nem repülővel érkezett, hanem a parassapusztai határátkelőn át lépett be Csehszlovákia felől június 12-én. Jó lenne tudni, vajon mit is csinált Fisher nálunk.

Az útlevélre január 29-ig lehet licitálni, és mélyre kell annak nyúlnia a zsebében, aki meg akarja szerezni. A cikk élesítésekor 700 ezer forint volt a legnagyobb licit.