Nézze meg, hogyan örültek a magyar film alkotói az Oscar-jelölésnek!

2017.01.24. 20:59

Kedden délután a Mindenki stábtagjai egy kávézóban ültek körül egy laptopot, és azon nézték az Oscar-jelölések bejelentését. Szerencsére videó is készült az eseményről, így a saját szemünkkel láthatjuk, ahogy a film angol címének (Sing) elhangzása után örömmámorban tör ki Deák Kristóf író-rendező (középen), Maly Róbert operatőr (jobbszélen), Balázs Ádám zeneszerző (balszélen), Csillag Manó vágó (hátul), illetve Deák felesége, Nina Kov.

A Mindenki című filmet a legjobb élő szereplős kisfilmek mezőnyében Oscar-díjra jelölték, több mint fél évszázada ez az első magyar film, ami ebben a kategóriában legjobb ötbe jutott.

Deák Kristóf a Mindenki főszereplőivel, Gáspárfalvi Dorkával és Hais DorottyávalForrás: Daazo
Hatalmas, hihetetlen, elképesztő örömöt éreztem
Oscar-díjra jelöltek egy magyar kisfilmet, Deák Kristóf Mindenki című alkotását. A 34 éves rendezőt fél órával a bejelentés után faggattuk arról, hogy milyen érzés volt meghallani a filmje címét, mennyire izgult előtte, illetve, hogy milyen teendők várnak rá most. Deák nagyon örül annak, hogy az Oscar-jelölés miatt a Mindenkit Amerika-szerte fogják vetíteni a mozik, és meglepte, hogy pont az előzetesen a győzelemre legesélyesebbnek kikiáltott film nem került a legjobb öt közé.

Rekordszámú Oscar-jelölést kapott Ryan Gosling és Emma Stone varázslatos musicalje, a Kaliforniai álom, Meryl Streep minden idők legtöbbet jelölt színészévé vált, Mel Gibson pedig a 21 évvel ezelőtti A rettenthetetlen óta először került Oscar-közelbe. A magyar film sikeréről itt számoltunk be, a többi jelölésről itt olvashat bővebben.