Mark Hamill a Vulture újságírójának arról mesélt, hogy egyáltalán nem volt biztos benne, hogy neki szerepelnie kellene a Star Wars hetedik epizódjában. Attól tartott, az új trilógiának csak egyetlen kimenete lehet: csalódást fog okozni az embereknek.

Mark Hamill, Carrie Fisher és Harrison Ford a Csilagok háborúja című filmbenForrás: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

Még egy körmönfont menekülési útvonalat is kitalált magának: abban bízott, hogy Carrie Fisher és Harrison Ford úgysem vállalja majd el, és utánuk már ő is könnyedén mondhat nemet az új filmre.  „Túl gazdag és túl rigolyás” – magyarázta el, miért hitte azt Fordról, hogy nem fog kötélnek állni. Emlékeztetett arra, hogy Han Solo megformálója sokáig hallani sem akart a filmsorozatról, idegesítette a színészt, hogy hiába szerepelt számos nagy filmsikerben, mégis mindig a Star Wars-t emlegették fel neki.

Mark Hamill a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

Aztán egyik nap Hamill azt olvasta az újságban, hogy Ford rábólintott. Ez olyan volt számára, mintha besorozták volna az új filmbe. „Ha ezek után nemet mondok, a rajongók a házam elé vonulnak, mint a Frankenstein-ben a mérges falusiak, csak nem fáklyákat, hanem fénykardokat tartanak a kezükben. Én lettem volna a leggyűlöltebb ember a Star Wars-rajongók körében.”

Hamillt először sokkolta, hogy csak a film utolsó percében tűnt fel, sajnálta, hogy így egyetlen régi színésztársával sem forgatott együtt. De aztán rájött, hogy milyen kényelmes helyzetet teremtett számára a forgatókönyv. Úgy élvezhette ki, hogy visszatért a Star Wars-univerzumba, hogy közben nem terhelte felelősség. „Ha szörnyű lett volna a film, és most mindenki utálná, nyugodtan mondhatnám, hogy ez nem az én hibám.”

Mark Hamill a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

Ha netán a nyolcadik epizód rosszul sülne el, a fentebbi kifogással biztosan nem mentegetheti magát Hamill, hiszen abban már nagyobb szerep hárul rá. Alighanem Rey-t tanítja majd az Erő használatára.

A sorozat nyolcadik része, a Star Wars: Az utolsó Jedi december 15-én kerül a magyar mozikba.