Megható videóval búcsúztatták halottaikat a színészek

2017.01.30. 12:33

A hétvégén kiosztották az amerikai színészszakszervezet díjait, és a legtöbb kategóriában papírforma eredmény született. A Kaliforniai Álom főszereplője, Emma Stone a Golden Globe után a SAG díjkiosztóján is diadalmaskodott, a mellékszereplők közül Viola Davist (Fences) és Mahershala Alit (Holdfény) hirdették ki győztesnek, egyedül Denzel Washington díjazása nem volt borítékolható, az idei szezonban eddig inkább Casey Affleck irányába billent a mérleg, a Golden Globe-on is ő lett a legjobb férfi főszereplő.

Emma Stone és a tavalyi nyertes, Brie Larson a SAG díjkiosztóján vasárnap esteForrás: AFP/2017 Getty Images/Christopher Polk

Az élők mellett a tavalyi év halottjairól is megemlékezett az amerikai színészszakma. A gálán videós összeállítással búcsúztak azoktól a kollégáktól, akik 2016-ban hunytak el. A háromperces kisfilm vége felé, a leghíresebb színészek feltűnésekor már a közönség elismerő tapsa is beszűrődik a felvételbe.

Tavaly hunyt el Jon Polito, aki A halál keresztútján olasz gengszterfőnökeként írta be magát a filmtörténetbe, nincs már köztünk R2D2 megformálója, Kenny Baker, illetve A hét mesterlövész főszereplői közül utolsóként távozott az élők sorából Robert Vaughn. Természetesen Gene Wilder, Anton Yelchin és Gábor Zsazsa is felbukkan a videóban, amely Carrie Fisherrel és édesanyjával, Debbie Reynoldscal ér véget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK