James Cameron eloszlatott egy régi tévhitet a Titanic végével kapcsolatban

2017.02.01. 16:22

Vannak kérdések, amelyeket egyszerűen nem unnak meg feltenni az emberek, és újabb és újabb válaszokat követelnek rájuk. Úgy tűnik, Leonardo DiCaprio halála a Titanic-ban is örökké foglalkoztatni fogja az embereket. Vajon a hajó elsüllyedése után miért nem mászott fel Kate Winslet mellé az ajtóra, és miért maradt a jeges vízben?

James Cameron rendező szerint nem bírta volna el mindkettőjük súlyát az ajtó. Ennek az állításnak a megcáfolására a Mythbusters című elterjedt tévhitekkel foglalkozó tévéműsor tett kísérletet 2012-ben: a műsorvezetők szerint ha a két főhős az ajtóhoz kötötte volna a mentőmellényét, akkor az a jókora fadarab két ember súlyát is elbírta volna. Tavaly Kate Winslet reagált erre, most újból a rendező véleményét kérték ki.

James Cameron a CinemCon nevű rendezvényen 2016-banForrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

„Jól van, játsszuk le rendesen megint azt a jelenetet” – kezdett bele Cameron. „Te vagy Jack ott a nulla fokos vízben, és kezdesz kihűlni. A Mythbustersék azt mondják, vedd le a saját mentőmellényed, kérd el Rose-tól az övét, ússzál be az ajtó alá, kötözd úgy hozzá a mentőmellényeket, hogy azokat ne sodorja el a víz két perc múlva. Ez azt jelenti, hogy öt-tíz percen át nulla fokos vízbe kell alámerülnöd. Mire feljönnél, már halott vagy. Szóval ez a megoldás nem működik.”

Cameron szerint a lehető legjobb megoldást választotta Jack, a felsőtestét kint tartotta a vízből, és abban bízott, hátha még időben kimentik őket. „Vicces fickók, és imádtam azt a részt együtt csinálni velük, de sok marhaságot is beszélnek” – mondta a rendező a Mythbusters műsorvezetőiről.

Jodhi May Az utolsó mohikán című filmbenForrás: InterCom
Ők meghaltak, mi sírtunk
Azt mondják, a sok gyilkosság és kegyetlenkedés, amit a filmvásznon látunk, érzéketlenné tesz minket. Akkor mégis miért van az, hogy mindannyian emlékszünk olyan filmekre, amelyeknél szabályosan elsirattuk az elhunyt szereplőt? A számunkra legemlékezetesebb filmes halálokat gyűjtöttük össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK