Megmondjuk, mit keres Owen Wilson Budapesten

2017.02.02. 11:14

Jennifer Lawrence, Jamie Dornan és Jamie Foxx mellett még egy hollywoodi sztár élvezi éppen a pompás időjárást Budapesten. Owen Wilsont, a Zoolander, az Ünneprontók ünnepe, az Éjfélkor Párizsban és számos Wes Anderson-film sztárját a fővárosi ötödik kerületi Sas utcában található Borkonyha nevű étteremben fotózták le hétfőn.

A Tenenbaum, a háziátok forgatókönyvének társírójaként Oscar-díjra jelölt színész meg lehetett elégedve a koszttal, másnap ugyanis a lakókocsijába hívta el a Borkonyha szakácsát egy kis privát ebédre, amiről szintén készült fotós mementó.

Míg Wilson tökéletesen passzolna a Red Sparrow hidegháborús kémvilágába és az új Robin Hood-ban is simán eljátszhatna egy mókás mellékszerepet, a 48 éves színész egyik szuperprodukcióban sem fog feltűnni, hanem egy reklámot forgat éppen Budapesten.

Nem először jár hazánkban Wilson, tizennégy évvel ezelőtt Eddie Murphyvel együtt forgatta nálunk az Én, a kém című akciókomédiát, ami azon kevés hollywoodi filmek egyike, amelyben Budapest valóban Budapestet alakítja, és nem mondjuk Moszkvát vagy Kelet-Berlint. Az Én, a kém viszontagságos forgatásáról a film producere, Andy Vajna mesélt az Origónak pár évvel ezelőtt.

Eddie Murphy és Owen Wilson az Én, a kém című filmbenForrás: InterCom

A Borkonyha Facebook-oldalán megjelent másik posztból az is kiderült, hogy Wilson nem mással ebédelt együtt a budapesti étteremben, mint az Oscar-díjas Saul fia rendezőjével, Nemes Jeles Lászlóval. Természetesen fogalmunk sincs, miről beszélgetett a két filmes, de Wilsont könnyen el tudjuk képzelni abban a Nemes Jeles által tervezett kosztümös komédiában, amiről a rendező a Filmklub podcast egyik adásának az elején mesélt.