A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet bevétele február 1-jén meghaladta az egymilliárd forintot a magyar mozikban – adta hírül az Aeon Flux. Ennyi pénzt eddig két film tudott összeszedni a mozis pályafutása során, először az Avatar-nak, majd a Star Wars: Az ébredő Erő-nek sikerült eljutnia tíz számjegyű bevételig.

Diego Luna és Felicity Jones a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet című filmbenForrás: Fórum Hungary

James Cameron sci-fijének 37 nap kellett az egymilliárd forint összegyűjtéséhez, Az ébredő Erő viszont tizenegy nap alatt cselekedte meg ugyanezt. A három film közül a Zsivány Egyes volt a leglomhább, 49 nap alatt jutott el a már többször leírt, kerek összegig. 

Az Avatar és Az ébredő Erő plakátjaForrás: InterCom / Fórum Hungary

Világszinten 1,04 milliárd dollárnál jár a Star Wars-film, a bűvös egymilliárdos határt január 22-én lépte át. A leghamarabb Az ébredő Erő gyűjtött össze ennyi pénzt, a hetedik epizódnak mindössze tizenkét nap kellett ahhoz, hogy a világ mozijaiban egymilliárd dollár gyűljön össze a filmre eladott jegyek árából. 

A Zsivány Egyes átment a vizsgán. Azt előre lehetett tudni, hogy különálló filmként nem lesz esélye megszorongatni a 2,1 milliárd dollárig jutó hetedik epizódot, de ha a többi hollywoodi kasszasikerhez mérjük a teljesítményét, akkor azt csupa pozitív jelzővel illethetjük. A 2016-os bemutatók közül csupán egy olyan film volt, amely világszinten több pénzt hozott a Zsivány Egyes-nél, az Amerika Kapitány: Polgárháború 1,15 milliárd dollárt szedett össze. 

Mit jelent ez a jövőre nézve? A Disney minden bizonnyal azt a tanulságot szűrte le, hogy nyugodtan gyárthatják a különálló történeteket, hiszen a Star Wars-rajongók nem csak a Skywalker család történetére hajlandóak nagy számban jegyet váltani.