Nézze meg magyarul az új Scorsese-film előzetesét!

2017.02.06. 17:18

A magyar forgalmazókról általánosságban elmondható, hogy nem szeretnek kockáztatni, például a négy Oscar-díjra jelölt Hell or High Water hazai mozibemutatóját is hiába vártuk hónapokon keresztül. Nagyon kellemes meglepetés ezért, hogy amikor már minden reményt feladtunk, a Freeman Film bejelentette, hogy bemutatja nálunk Martin Scorsese legújabb rendezését, a Némaság című kosztümös drámát. A 17. századi jezsuita szerzetesekről szóló film magyar feliratos előzetesét elsőként az Origo Filmklubon nézheti meg. 

Hiába egy legendás rendező a munkája a Némaság, és hiába szerepelnek benne olyan ismert nevek, mint Liam Neeson, A fegyvertelen katoná-ért Oscarra jelölt Andrew Garfield és Kylo Ren megformálója, Adam Driver, ez messze nem olyan nézőcsalogató film, mint mondjuk A Wall Street farkasa vagy a Viharsziget

Andrew Garfield a Némaság című filmbenForrás: Freeman Film

Ez persze senkit ne tántorítson el a Némaság-tól, csak vésse az eszébe, hogy ez komoly témát boncolgató, mélyen spirituális film, amelyet a kritikák alapján néha megterhelő lesz nézni. A japánok válogatott módszereket találtak ki a keresztény hitre átért helyiek és a téríteni érkezett európaiak kínzására. A Liam Neeson által megformált pap eltűnt, a mesterét megtalálni igyekvő Andrew Garfield sziklaszilárdnak vélt hite az átélt szenvedések következtében meginog, egyre erősödik benne az a riasztó gondolat, hogy csak a némasághoz imádkozik. 

Persze, minden Scorsese-rendezést kötelező megnézniük azoknak, akik kicsit is filmőrültnek tartják magukat. A Némaság azonban duplán is kötelezőnek számít, hiszen Endo Suszaki azonos című regényének a megfilmesítése a rendező szívügye volt, évtizedeken át harcolt azért, hogy ez az álma megvalósulhasson. 

Egy kocka a Némaság című filmbőlForrás: Freeman Film

Ez a film már látatlanban is olyan nekem, mint egy ajándék. Nagyon szerettem a könyvet, az év elején a Némaság-ot kiáltottuk ki a rovatunk által a legjobban várt idei filmnek, és most tessék, nem elég, hogy behozzák, de a premierjét a születésnapomra, március 16-ra rakták. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK