Az amerikai polgárháború idején egy eldugott lányiskolában lel menedékre egy sebesült északi katona. Ezt a szerepet 1971-ben Clint Eastwood játszotta el, most pedig Colin Farrell fogadja ápolói egyre hevesebb közeledését Sofia Coppola legújabb filmjében, a Csábítás-ban (The Beguiled). Az előzetes másfél perc alatt fordul át idillből idegtépő horrorba.

Ahogy azt már megszokhattuk Coppola filmjeitől (Elveszett jelentés, Marie Antoinette), most is bágyasztó és érzéki hangulatot teremt. A lányok először még naiv lelkesedéssel fogadják a férfi érkezését, de aztán egyre inkább elhatalmasodik rajtuk a féltékenység. Elle Fanning csókot lop a katonától, de ez nem marad titokban Kirsten Dunst előtt, aki úgyszintén a férfi közelségére vágyik. Sőt, egy pillanatra felvillanó kép alapján ezt meg is kapja, a földön fekve tépi le róla a ruhát Farrell.

Nicole Kidman a Csábítás című filmbenForrás: © Focus Features/Ben Rothstein / Focus Features

A lányiskola vezetőjét megformáló Nicole Kidmant is felzaklatja a férfi jelenléte. Azt hihetnénk, hogy a katona szépen lassan átveszi a hatalmat az intézetben, az előzetes azonban mást sugall. Kulcs fordul a zárban, és mintha a ház fogságába esne a férfi főszereplő.

Ez az előzetes legalább annyira felizgatott minket, mint a ház lakóit a katona érkezése. Szexi, titkokkal teli és megdöbbentő végkifejletet ígér. A Csábítás-t június 30-tól vetítik Amerikában, a magyar mozikba augusztusban érkezik meg. A regény 1971-es feldolgozása A tizedes háreme címen futott itthon.