Az amerikai mozikban három új premier is versenybe szállt a nézők kegyeiért: bemutatták A sötét ötven árnyalatá-t, a Lego Batman-t és a John Wick folytatását. A szadomazó szerelmesfilm meglepetésre nem robbantott kasszát, és csak a második helyet szerezte meg a hétvégi bevétel alapján összeállított toplistán a mókás szuperhősfilm mögött.

Két éve A szürke ötven árnyalata 85 millió dollárt gyűjtött az első három napján, ehhez képest a folytatás premierhétvégi bevétele kis híján a felére esett vissza, 46,8 milliót szedett össze a film. Úgy tűnik, sokan vannak olyanok, akiket a kíváncsiság ugyan beültetett a zsibbasztóan unalmas első részre, és aztán úgy jöttek ki róla, hogy köszönik, ennyi bőven elég volt ebből a sorozatból. Ezek az emberek jól döntöttek, a második rész ugyanis még az elsőnél is rosszabb.

Dakota Johnson és Jamie Dornan A sötét ötven árnyalata című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Persze így is hatalmas nyereséget fog termelni A sötét ötven árnyalata. Az elkötelezett rajongók nem tágítanak a sorozat mellől, az 55 millióba került második film világszinten már 146,9 millió dollár bevételnél jár.

Senki nem fog meglepődni a következő adaton: az amerikai közönség hetven százalékát nők tették ki. A szürke ötven árnyalata sikere bizonyítja, hogy Hollywood rosszul teszi, hogy csak kevés, kifejezetten nőknek szóló filmet gyárt. Remélhetőleg legközelebb már egy minőségi produkcióval próbálnak a nők kedvére tenni.

Két éve 69 millióval nyitott a meglepően pozitív kritikákat kapott A Lego kaland, és most a denevéremberre koncentráló folytatásnak is bizalmat szavaztak emberek. Erre a filmre ültek be a legtöbben a tengerentúlon, 55,6 millió dollárt gyűjtött három nap alatt. Kétkedik az amerikaiak ízlésében? Kritikusunkat is teljesen levette a lábáról a játékkockákból felépített, vidám agymenésként jellemzett szuperhősfilm.

Lego Batman - A filmForrás: InterCom

A szürke ötven árnyalata folytatását feleakkora érdeklődés mellett vetítették a mozik, a John Wick: 2. Felvonás viszont kétszer annyi embert vonzott, mint az előző részénél.  A balettművészek kifinomultságával gyilkoló Keanu Reeves három éve 14,4 millióval nyitott, a bérgyilkos újabb bevetése viszont már 30 millió dollárt gyűjtött. A John Wick 2014 egyik kellemes meglepetése volt a mozikban, így most már bizalommal váltottak jegyet a folytatásra az emberek.

Tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Lego Batman – A film ($55,64 / $55,64)
2. A sötét ötven árnyalata ($46,8 / $46,8)
3. John Wick: 2. Felvonás ($30 / $30)
4. Széttörve ($9,3 / $112,3)
5. A számolás joga ($8 / $131,5)
6. Egy kutya négy élete ($7,4 / $42,6)
7. Körök ($5,8 / $21,5)
8. Kaliforniai álom ($5 / $126)
9. Oroszlán ($4,1 / $30,4)
10. The Space Between Us ($1,8 / $6,6)