A Páncélba zárt szellem második előzetese már jóval hagyományosabb kedvcsináló, mint az első, a történet kibontásával van elfoglalva, és az Őrnagy egyre inkább elhatalmasodó identitásválságáról lebbenti fel a fátylat. Kevesebb titokzatosság jellemzi, helyette az eddigieknél is több akciót és konfliktust zsúfoltak a trailerbe, amely ugyanúgy lenyűgözött minket, mint az eddigiek.

Scarlett Johansson a 9-es Részleg egyik tisztjét, Őrnagyot alakítja, aki a film elején még tökéletes katonaként, a kiadott parancsban nem kételkedve vesz üldözőbe egy cyberterroristát, aki állítólag nem ember. Idővel viszont egyre inkább érdekelni kezdi, ki volt ő, mielőtt cyborg vált volna belőle, és az árnyékként fel- és eltűnő cyberterrorista lázító sugalmazásaira is egyre jobban odafigyel.

Scarlett Johansson a Páncélba zárt szellem című filmbenForrás: UIP-Duna Film

„Nem megmentették az életed, hanem ellopták tőled” – mondja a Michael Pitt által megformált, veszélyes ellenségnek bélyegzett, emberek tudatába betörő hacker, majd leemeli az Őrnagy arcának egyik darabkáját. Frappáns ábrázolását találták ki önmagunk keresésének, a ránk aggatott személyiség levedlésének.  Az előzetes utolsó mondata alapján, „Megteremtettek, de nem uralkodhatnak felettem”, az Őrnagy a film végére teljesen szembe fog fordulni addigi munkaadóival.

A Páncélba zárt szellem az azonos című japán anime alapján készült, Juliette Binoche és a legendás japán színész, Takeshi Kitano is feltűnik benne, a rendezői székbe a Hófehér és a vadász-t jegyző Rupert Sanders ült be.  A bámulatos látványvilágú sci-fi március 30-tól lesz látható a magyar mozikban.